NYTT 2020, POOLEN ÄR INTE PÅFÖRANDE, MEN DEN INSTALLERAS OCH KLARA FRÅN 01 MAJ 2020.
POOLEN VILL SÄLTA UTAN ANVÄNDNING AV NOLLKEMISK KLORIN
Cà Della Fumana är en helt ny lägenhet i en gammal torktumlare för Amarone della Vapolicella-druvorna som renoverades år 2019, nedsänkt i lugn i dalen, korsningen mellan staden Verona, Gardasjön och Lessinia.
Beläget bakom Fumane vid foten av Monte Rivoli under den spektakulära och suggerande fristaden i Madonna de la Salette, som är en fantastisk panoramabalkong över vingårdarna i Valpolicella, är det en idealisk plats att återvinna energi.
Dess speciella läge gör det lämpligt för både avkopplande semestrar och kulturturism tack vare bekvämligheten med att nå de viktigaste turistmålen i Veneto-regionen, som Verona, Gardasjön, Venedig, Treviso och Trentino.
För älskare av promenader och cykling finns det stigar omgiven av grönska.
För älskare av god mat och gott vin finns det många mat- och vinturer med vinprovningar; ägarna som är förälskade i sitt territorium erbjuder sig att föreslå att du ska smaka på resplaner.
Huset består av ett huvudområde där ägarna bor och ett oberoende område reserverat för gäster.
Lägenheten har två sovrum med två platser vardera, ett med dubbelsäng; den andra istället med två enkelsängar som kan bli dubbla, då finns det ett vackert vardagsrum med en stor bäddsoffa som rymmer två.
Det finns också ett öppet kök / vardagsrum utrustat med ugn, kyl, diskmaskin, soffa och satellit-TV.
Rummen har luftkonditionering, är utrustade med oberoende värme och gratis internet.
Lägenheten har ett tvättstuga med tvättmaskin, strykbräda, strykjärn och torkställ.
Det är möjligt att ha många externa parkeringsplatser tillgängliga inne i fastigheten, som kan nås via en motoriserad grind.
Fastigheten har också en utomhuspark utrustad med soldäck och grill, paraply, bord och stolar för att äta.
Staden Fumane ligger några kilometer från ett av de bästa sjukhusen i provinsen Verona, Negrarsjukhuset, som kan nås på 20 minuter.
Fritidsaktiviteter: i området finns det två ridstall, olika stigar och stigar för mountainbike eller för älskare av promenader.
I byn finns flera restauranger och agriturism.
För dig som älskar gott vin eftersom vi är i centrum av historiska Valpolicella finns det hundra vingårdar som erbjuder provsmakningar och guidade turer.
Platser att besöka: Verona kan nås på 25 minuter samt Gardasjön och dess temaparker som Gardaland och Caneva World, på 20 minuter kan du också nå Pastrengo zoo-safari och på 10 minuter med bil kan du spendera en eftermiddag att koppla av på Terme Aquardens, som är de största i Europa.
På cirka tjugo minuter kan du nå Verona flygplats.
För bergälskare på en och en halv timme kan du vara i Dolomiterna.
10 minuter från fastigheten finns det också de berömda Molina-vattenfallen som lockar mer än 80 000 turister varje år. Det speciella i detta område är överflödet av vatten tack vare förekomsten av fleråriga källor norr om staden Molina. Förutom de glittrande vattenfallen, erbjuder parken besökarna också ett landskap präglat av skogar och ängar, ofta avbrutna av vattendrag och floder som kombinerar sötheten i grönska, i den oändliga variationen av vegetation, med grå färg från de steniga sporrarna.
En syntes av det låga bergslandskapet finns i parken, där stigar och resvägar erbjuder besökaren nu den lugna högtiden av en kaskad med glittrande vatten, nu vidsträckt av mångfärgade blommor mellan en skog och en klippa, nu ravinen bebodd av en virvlande ström.
Dessutom är den tibetanska bron, ett klassiskt ingenjörsarbete upphängd med rep mellan motsatta sidor, också vackert att se. Det är den första konstruktionen i sitt slag i Veneto och också bland sällsyntheten i vårt land, och förbinder Marano di Valpolicellas spårsystem med det av Sant'Anna d'Alfaedo.
Då hittar vi också Fumane-grottorna i närheten, som vittnar om Neandertalmans oavbrutna närvaro och sedan av Homo sapiens sapiens för cirka 80 tusen till 25 tusen år sedan. Slutligen, men inte mindre intressant, Veja-bron, som antagligen besöks sedan långt före den senaste istiden av en koloni av skickliga arbetare av flintföremål, pilar, tips, nålar, lämnar oss förvånade över att de förhistoriska män (kanske Neandertal) handlade med sitt värdefulla material för hälften av Europa, upp till Östersjön i dagens Polen, via Amber-rutten eller till det franska slutet.
Amarone della Valpolicella är ett torrt DOCG-rött passitovin producerat uteslutande i Valpolicella i provinsen Verona.
Organoleptiska egenskaper:
färg: djup röd eventuellt tenderar att granat med åldrande;
lukt: karakteristisk, accentuerad;
smak: full, sammetaktig, varm;
maximalt restsocker 12 g / l om den verkliga alkoholhalten är 14%.
Olfactory tips: mogen frukt, svart körsbär och hallon sylt.
I de äldre kan du också uppleva antydningar om mysk och tjära, det senare i teknisk jargon kallat goudron.
Alkoholhalt: den förväntade minsta alkoholhalten är 14 º, för den fulla kan den till och med nå 17 º.
Namnet på denna strukturerade veronesiska röda, Amarone, härrör från ordet "amaro", antagen för att skilja det från det söta från Recioto della Valpolicella från vilket det har sitt ursprung, om än oavsiktligt.
Den nya benämningen Amarone för att indikera Recioto Amaro eller Recioto Secco föddes våren 1936 i Cantina Sociale Valpolicella, vid tiden baserad i Villa Mosconi i Arbizzano di Valpolicella, av capocantina Adelino Lucchese, enastående gommen och näsan som, tack vare de lyckliga han hittade en kista av recioto glömd i källaren och knackade på Recioto Amaro från jäsningsfat och kom ut i en entusiastisk utrop: "Detta är inte en Amaro, det är en Amarone".
Föraren hade gett Valpolicella det magiska ordet.
Amarone har talats om sedan Catullos tid i Carme n. 27 (cirka 49 f.Kr.) hävdar "calices amariores" (mer bittra glas).
Men många andra dokument vittnar om detta.
Spår av förkärlek för detta vin och för de druvor som producerar det finns också i Edict of Rotari som upprättade mycket allvarliga påföljder för dem som orsakade skador på vinstockar och höga böter för dem som stjal klipporna.
För åren efter 1000 d. C. Det finns bevis på vissa handlingar om köp och försäljning av vingårdar i produktionsområdet Amarone della Valpolicella, och vin anses verkligen vara lika med pengar för att betala feodala rättigheter.
Under de följande århundradena fortsätter närvaron av Amarone della Valpolicella i humanisternas officiella dokument och skrifter.
En uppskattning av 1503 intygar att produktionsområdet för Amarone della Valpolicella; det var en rik och berömd dal tack vare sina viner. Berömmelse som fortsatte fram till upplysningstiden då Scipione Maffei i en viktig text föreslog den bittra diktion, för att indikera vinet "en speciell nåd som produceras i Valpolicella".
Den erfarenhet som krävs för att få druvorna avsedda för detta dyrbara vin till rätt torkning är mycket hög.
Visning är viktigt, så mycket att någon har kallat denna fas en andra skörd.
Druvorna, hälsosamma och perfekt mogna, inte bara på huden utan också internt, väljs redan vid skörden, under de första två veckorna av oktober, och väljer de lösa buntarna, med bären inte för nära varandra, så att de låter cirkuläret 'luft.
Dessa små mörka "nuggets" distribueras i ett enda lager på platåerna, stora trälådor, alltmer ersatta av perforerad plast, för ventilation och för att säkerställa snabbare tvättbarhet efter användning.
Platåerna staplas i torktumlarna, i allmänhet ventilerade rum ovanför husen och källarna. Användbar position för dig som måste vända och regelbundet kontrollera druvorna och sedan bearbeta dem snabbt, vid rätt tidpunkt.
Torkarna måste vara i lägen där konstant ventilation tillåts, kontrolleras av lämpligt förberedda fönster, där temperaturen kan förändras gradvis och där det inte finns någon stagnation av fuktighet. Av denna anledning är några historiska källare byggda på bulor och sidor av kullar i ibland osannolika positioner, utanför reglerna för liten praktiskhet.
Ibland var det torktumlarens plats som bestämde platsen för hela byggnaden.
Visningen varar ungefär 120 dagar; den mest tydliga synliga konsekvensen av denna fas, utöver bärarnas vissnande, är viktminskningen för buntarna som varierar beroende på druvtyp.
I slutet av januari, början av februari, pressas druvorna och maserationen på skinnen är lång.
Mycket långsam jäsning vid låg temperatur, även under 30/50 dagar. Detta tjänar till att säkerställa att sockerarter, på grund av jästeffekten, omvandlas till alkohol.
Om det slutliga vinet har en låg närvaro av socker kan det definieras som Amarone. Om mängden är högre erhålls Recioto istället.
De druvor som lämnas för att torka kan inte vinifieras före den 1 december.
Minst åldring på två år krävs från och med den 1 januari efter skörden.
All druvtorkning, vinifiering, smaksättning och tappning måste utföras i DOCG-området.