Så här hittar och bokar du den perfekta semesterbostaden

Det är bara att söka, boka, semestra


Sök

Boka

Semester

Med över en miljon annonser runt om i världen har det aldrig varit lättare att hitta den perfekta semesterbostaden.


 • Upptäck bostäder på HomeAway.se webbsida.

Boka

 • Genom att reservera online och fullborda betalningen genom HomeAway så blir din betalning och bokning automatiskt skyddad av vår garanti för trygg och säker bokning.

  Läs mer

 • Annonser som erbjuder vår garanti för trygg och säker bokning känns igen på ikonen "Garanti för trygg och säker bokning" på bostadssidan.

När du har hittat en semesterbostad som lever upp till dina krav så kan du antingen boka din semester eller ställa frågor.

Är du redo att boka?
Fullfölj din bokning online och betala 
genom HomeAway.

 • De flesta av våra annonser kan bokas och betalas online.
 • Klicka på "Bokningsförfrågan" skriv in din information så skickas din bokningsförfrågan direkt till fastighetsägaren eller förvaltaren.
 • Inom högst 24 timmar (ofta mycket fortare!) så kommer du att ta emot ett e-postmeddelande som meddelar dig om din bokningsförfrågan har accepterats eller om den blev avvisad.

Är du inte redo att boka?
Eller har du frågor till fastighetsägaren? • Du kan skicka ett e-postmeddelande till fastighetsägaren eller förvaltaren genom vårt system för säker meddelandehantering genom att klicka på "E-postadress fastighetsägare" -länken direkt i bostadens annonssida.
 • Vi uppmuntrar våra fastighetsägare och förvaltare att svara inom 24 timmar eller fortare.
 • Om din kontakt med en ägare eller en förvaltare leder till en överenskommelse om att boka bostaden så kommer du att bli ombedd att avsluta bokningen direkt på vår webbsida, eller så skickas en betalningsbegäran till dig så att du kan genomföra betalningen på HomeAway.se.

Om du vill ha bekräftelse på din bokningsförfrågan direkt så erbjuder fler och fler bostäder den möjligheten hos HomeAway.se. De här är lätta att känna igen genom blixtsymbolen på sökresultatssidan eller på bostadens annonssida.

Ägare och förvaltare uppskattar om de får reda på lite om de som vill bo i deras hem så berätta gärna lite om dig själv.

Vistelse

 • När du har bokat din vistelse så vill vi hjälpa till med att göra ankomsten och avresan så enkel som möjligt så att du kan fokusera på att ta det lugnt!

  Skapa ditt hyresgästkonto eller ladda ner vår mobilapp om du inte redan har gjort det så att du har tillgång till alla detaljer för din resa och så att du kan hantera kommunikationen med ägaren/förvaltaren på ett enkelt sätt.

 • Dra nytta av vår dygnet runt-service med vår Garanti för trygg och säker bokning som gäller för alla bokningar som du har gjort online på HomeAway.

  Läs mer

 • Efter din vistelse så kan du dessutom dela med dig av hur bra du hade det genom att lämna en recension.

Börja söka nu

Du måste avsluta din bokning online och betala genom HomeAway.se för att du ska kunna dra fördel av skyddet som Garanti för trygg och säker bokning erbjuder.