Tips & Verktyg

Hitta allt du behöver för att hantera din semesterbostad lätt & effektivt

Dela din annons i social media för att få ytterligare exponering


HASE - icons.pngDesto fler personer som ser din annons desto fler får lust att boka din semesterbostad. Ett enkelt och dessutom gratis sätt att uppnå det här på är att lägga ut din annons på sociala medier som Facebook, Pinterest, Twitter och Google+. På det sättet kan dina vänner och de som följer dig komma direkt till din annons från ditt inlägg. Fördelar med att dela din annons är:
  • Gratis reklam för din annons och din umgängeskrets får reda på att du hyr din semesterbostad.
  • Dina vänner kan hitta din annons lätt. Samtidigt kan de lätt och enkelt dela den vidare till andra som skulle kunna vara intresserade av att boka din semesterbostad.
  • Dela nyheter om din semesterbostad, visa tillgängligheten eller berätta om olika evenemang som man kan besöka när man hyr bostaden.
Det är lätt att dela din semesterbostads annons på sociala medier. Så här gör du:
 

1. Klicka på ikonerna för sociala medier i din annons (högst upp till höger).

Numret bredvid ikonen visar hur många gånger din annons har blivit delad i just den sociala mediekanalen.

HASE - social.png
 

2. Facebook:

Dela på Facebook genom att klicka på ”Dela” eller gilla din annons genom att klicka på ”Gilla”. Facebook lägger automatiskt in en liten bild och en beskrivning av din annons. Du kan lägga till ytterligare kommentarer och lägga ut dem på din tidslinje. Intresserade kan se din semesterbostad på HomeAway, VRBO eller VacationRentals.com genom att endast klicka på ditt inlägg, därför är det ett bra sätt att nå ut till många potentiella hyresgäster. Du kan också be vänner, familj och tidigare hyresgäster att dela din annons på Facebook!

HASE - Like.pngHASE - Share.png
 

3. Pinterest:

Klicka på ikonen “Pin it” för att visa din annons på Pinterest. Det kommer att öppnas ett fönster där du kan välja vilken annonstavla du vill att din semesterbostad ska visas på. Om dina annonstavlor är offentliga kan andra användare på Pinterest hitta och annonsera din bostad på deras annonstavlor och komma direkt till din annons från dem. ”Pin it” är dessutom ett bra sätt att hitta andra semesterbostäder som du själv är intresserad av!

HASE - Pin it.png
 

4. Twitter:

Tvittra om din semesterbostad genom att klicka på ikonen ”Tweet”. Ett fönster öppnas där du kan lägga till en kommentar samt en URL som går till din semesterbostads annons. Din tweet kan ses av alla dem som följer dig på Twitter och även andra, beroende på dina kontoinställningar. På det sättet är det lätt för många människor att hitta din annons.

HASE - Tweet.png
 

5. Google+:

Rekommendera din annons på Google+ genom att klicka på logotypen "g+". Ett fönster öppnas tillsammans med en bild och en beskrivning av din semesterbostads annons. Du kan välja att lägga till en kommentar och klicka för att dela den offentligt. Andra användare av Google+ kan se ditt inlägg på din Google+-profil och gå direkt till annonsen därifrån.

HASE - G+.png