Tips & Verktyg

Hitta allt du behöver för att hantera din semesterbostad lätt & effektivt

Förbättra din sökposition

Din abonnemangsnivå är den viktigaste faktorn som du själv kan kontrollera för att din annons ska hamna högre upp bland sökresultaten. På så sätt ser fler personer din annons och du kan erhålla fler förfrågningar och bokningar.

Abonnemangsnivå

Du har friheten att välja din abonnemangsnivå, vilket kommer att påverka hur högt upp din fastighet ses i sökresultaten. Om din fastighet är i ett område där det är tätt med fritidshus eller semesterboenden, vill du kanske prenumerera på en högre nivå för att förbättra din synlighet.

 

Annonskvalitet

Din annonskvalitet är din personliga guide för att hjälpa dig att behålla en hög kvalitet på din annons, erhålla fler bokningar och erbjuda hyresgästerna en bra upplevelse.

 


Hur det fungerar

Ditt värde beräknas utifrån följande faktorer:

  • Hur snabbt du svarar på hyresgästers förfrågningar och bokningar
  • Nya recensioner
  • Uppdaterad kalender
  • Giltigt läge för semesterbostaden
  • Bilder på semesterbostaden
  • Uppdaterade hyrespriser

Följ helt enkelt våra instruktioner och du kan göra din semesterbostad mer attraktiv för hyresgäster och på detta sätt erhålla fler bokningar.


Svarsstatistik

Förbättra din annons när du...
... alltid svarar inom 24 timmar eller snabbare på förfrågningar och bokningar.

Hur?
Svara hyresgästen så snabbt du kan efter det att du tagit emot en förfrågan per e-postmeddelande från HomeAway. Försäkra dig om att du accepterar eller avvisar förfrågan inom 24 timmar.

Varför det är viktigt för hyresgäster
Detta är en av de viktigaste faktorerna för hyresgäster när de väljer en semesterbostad. Vi rekommenderar dig att svara snabbare än 24 timmar för att säkra en bokning. Om du svarar konsekvent inom 24 timmar kommer din snabba svarstid att visas i ditt kvalitetsvärde och efter en tid i din annons, där hyresgäster kan se den.

Recensioner

Förbättra din annons när du...
... försöker att få åtminstone 12 recensioner. Fortsätt sedan att samla in dem för att säkerställa att du alltid har aktuella recensioner i din annons.

Hur?
Klicka på fliken för "Recensioner" i ditt fastighetsägarkonto. Här hittar du knappen för att be om en recension. Anpassa meddelandet till så att det passar relevant hyresgäst.

Varför det har betydelse för hyresgäster
Recensioner är det bästa sättet att visa att din semesterbostad är trovärdig. Det bevisar även att tidigare gäster har uppskattat sin vistelse, vilket är en slags trygghet för hyresgäster som vill boka just din bostad. De flesta hyresgäster håller även med om att aktuella recensioner är viktigare än själva antalet när de utvärderar en eventuell semesterbostad.

Kalender

Förbättra din annons när du...
... håller din kalender uppdaterad. Lägg till varje bokning så fort den är gjord och uppdatera din kalender regelmässigt.

Hur?
Klicka på fliken för kalender i ditt fastighetsägarkonto. Lägg till detaljer för en ny bokning eller uppdatera en existerande.

Varför det har betydelse för hyresgäster
Hyresgäster söker oftast efter tillgänglighet. Det är frustrerande för dem att skicka en förfrågan för en semesterbostad som är annonserad som ledig, men som sedan visar sig vara upptagen.

Giltigt läge

Förbättra din annons när du...
... försäkrar dig om att din semesterbostads läge är giltigt och gör din bostad tillgänglig på kartan.

Hur?
Klicka på "Redigera annons & priser" i ditt fastighetsägarkonto. Där väljer du fliken för läge.

Varför det är viktigt för hyresgäster
Hyresgäster vill veta var de kommer att stanna. Även hur bostaden ligger i relation till attraktioner och platser som de planerar att besöka.

Bilder

Förbättra din annons när du...
... använder dig av det maximala antalet bilder, alltså 24. De bör vara av hög kvalitet. Försäkra dig även om att de är tilltalande och aktuella.

Tips: Vi rekommenderar minst 1024x768 pixlar per bild.

Hur?
Klicka på "Redigera annons & priser" i ditt fastighetsägarkonto. Gå sedan till fliken för bilder.

Varför det är viktigt för hyresgäster
En bild säger mer än tusen ord. Hyresgäster vill veta om din semesterbostad ser ut som de önskar - de vill framför allt se bilder på köket, badrum, utsidan och omgivningen.

Hyrespriser

Förbättra din annons när du...
... visar hyrespriser för kommande år. Inkludera priser per vecka, per natt såsom säsongspriser. Lägg även till skatter och avgifter.

Hur?
Klicka på "Redigera annons & priser" i ditt fastighetsägarkonto och klicka sedan på fliken för priser.

Varför det är viktigt för hyresgäster
Genom att skapa hyrespriser får du mer flexibilitet i prissättningen. Du försäkrar dig om att hyresgäster som söker efter en semesterbostad får en exakt prisuppgift för just när dem vill stanna över i din bostad. Detta innebär även att din bostad finns med i sökresultaten när gäster gör en sökning som inkluderar pris.