Tips & Verktyg

Hitta allt du behöver för att hantera din semesterbostad lätt & effektivt

Få en bättre rankning

För abonnemangskunder var sökpositioner tidigare den främsta faktorn för att rankas högre i sökresultaten. Nu kommer i stället alla annonser att sorteras enligt vårt system med Bästa matchning som applicerar en algoritm baserad på hyresgästens sökkriterier (t.ex. datum och läge) och sedan visas de annonserna som mest sannolikt leder till en bokning.

Det främsta sättet för att nå framgång med bästa matchning är att aktivera bokningar online för alla dina annonser samt genom att öka antalet bokningar som du gör online. Om vi inte har insyn i din bokningsaktivitet så kan vi inte ge dig den fördelen i Bästa matchning. Detta kommer att försämra din rankning i sökresultaten. För integrerade fastighetsförvaltare betyder det här att man ska säkerställa att alla bokningar som sker utanför HomeAways process rapporteras genom servicen för bokningsuppdatering.

 

Annonskvalitet

Din annonskvalitet är din personliga guide för att hjälpa dig att behålla en hög kvalitet på din annons, erhålla fler bokningar och erbjuda hyresgästerna en bra upplevelse.

 


Hur det fungerar

Onlinebokningar ger hyresgästen möjligheten att lämna en bokningsförfrågan med ett klick direkt i din annons. I och med bokningsförfrågan förbinder de sig dessutom att betala så att du vet att hyresgästen är seriös med sin bokning. Detta är en gratis funktion som förenklar bokningsprocessen för dig och dina hyresgäster. Du behåller kontrollen i och med att du bestämmer om du vill acceptera eller avböja en bokningsförfrågan.

Här följer några tips för att göra din bostad mer attraktiv för hyresgäster och öka chanserna till fler bokningar.


Svarsstatistik

Förbättra din annons genom att...
...alltid svara inom 24 timmar eller snabbare på hyresgästers förfrågningar.

Hur?
Svara hyresgästen så fort du får e-post med förfrågan från HomeAway. Försäkra dig om att du accepterar eller avböjer förfrågan inom 24 timmar.

Vad spelar det här för roll för hyresgäster?
Att få ett snabbt svar på en förfrågan är en av de viktigaste faktorerna för hyresgäster när det gäller bokning av semesterbostäder online. Försäkra dig om att svara inom 24 timmar för att säkra bokningen. Om du alltid svarar inom 24 timmar så kommer din snabba svarstid att bli visad i din annonsvärdering och så småningom på din annons där hyresgästerna kan se den.

Recensioner

Förbättra din annons genom att...
...begära recensioner efter varje vistelse som bokats genom HomeAway för att försäkra dig om att de alltid är aktuella i din annons.

Hur?
Försäkra dig om att du slutför alla dina bokningar genom HomeAway. Vi hämtar recensioner åt dig automatisk direkt efter vistelsen. Du kan även skicka påminnelser till dina hyresgäst från ditt få under fliken Recensioner.

Vad spelar det här för roll för hyresgäster?
Recensioner är det bästa sättet att visa att din annons är trovärdig genom att visa att tidigare hyresgäster har trivts. Detta ger en trygghet när nya hyresgäster ska boka hos dig. De flesta hyresgäster är överrens om att det är viktigare med nya recensioner än många gamla när de jämför semesterbostäder.

Kalender

Förbättra din annons genom att...
...hålla din kalender uppdaterad. Registrera alla bokningar så snart de är gjorda och uppdatera din kalender regelbundet.

Tips: Aktivera Bokningar online för att försäkra dig om att din kalender alltid är uppdaterad.

Hur?
Klicka på Kalender till vänster i ditt fastighetsägarkonto. Skriv in detaljerna från en ny bokning eller uppdatera en existerande. För att aktivera Bokningar online ska du klicka på Inställningar och sedan välja Bokningar online.

Vad spelar det här för roll för hyresgäster?
Hyresgäster söker ofta efter tillgänglighet. Det är frustrerande för hyresgäster att skicka en förfrågan på ett datum som står som tillgänglig när det egentligen är bokat.

Onlinebokning

Förbättra din annons genom att...
...aktivera Bokningar online och HomeAway Betalningar och försäkrar dig om att du använder de här verktygen under bokningsprocessen. 

Vad spelar det här för roll för hyresgäster?
Att acceptera Betalning online sparar tid och ger en trygghet till dig och dina hyresgäster.

Hur?
Klicka på Betalningar till vänster i ditt fastighetsägarkonto. 

Bilder

Förbättra din annons genom att…
visa upp till 24 högkvalitativa foton. Försäkra dig om att de är tilltalande och uppdaterade.

Tips: Vi rekommenderar minst 1920 x 1080 pixel i storlek för varje bild.

Hur?
Klicka på Redigera annons och priser till vänster i ditt fastighetsägarkonto. Välj sedan Bilder.

Vad spelar det här för roll för hyresgäster?
En bild säger mer än tusen ord. Hyresgäster vill veta om din bostad ser bra ut för dem och de tycker om att se allt inklusive köket, badrum, bilder utifrån, utomhus och omgivningar.

Hyrespriser

Förbättra din annons genom att...
...visa dina priser ett år framåt. Försäkra dig om att inkludera standardpris och säsongspris plus alla skatter och avgifter.

Hur?
Klicka på Redigera annons och priser till vänster i ditt fastighetsägarkonto. Välj sedan Priser.

Vad spelar det här för roll för hyresgäster?
Att skapa hyrespriser ger dig mer flexibilitet i prissättningen och försäkrar att hyresgäster om att de får ett korrekt pris när de letar efter en bostad. Det betyder också att din bostad dyker upp i sökresultaten när de filtrerat priser.