Tips & Verktyg

Hitta allt du behöver för att hantera din semesterbostad lätt & effektivt

Betalningsmetoder

Hyresgäster som besöker vår webbplats förväntar sig att kunna boka sin semester på samma sätt som de köper allt annat på nätet: snabbt och säkert. Det är därför våra verktyg stöder en mängd olika betalningsmetoder, för att göra det enkelt och flexibelt för dig och dina hyresgäster. Du kan snart välja mellan att använda vår säkra plattform för betalningar online eller att be dina hyresgäster att betala via en annan betalningsmetod. Båda alternativen ger dig möjligheten att aktivera onlinebokning och ha en "Boka nu" knapp i din annons.

NYHET! Andra betalningsmetoder

Även om betalningar online är det enda sättet att få betalt direkt via ditt fastighetsägarkonto, stöder vi även andra former av betalning så att du kan få betalt på det sätt som är mest bekvämt för dig och samtidigt få tillgång till fler verktyg. Dessa ytterligare betalningsmetoder är checkar, banköverföringar, PayPal, och kreditkort där du använder din egen online betalningslösning.

FÖRDELAR

Skydd mod internetbedrägerier och ökad trygghet

Hyresgästerna har nu möjlighet att bekräfta att de använder en av dina utvalda betalningsmetoder innan de betalar. Detta minskar risken för bedrägerier och säkerställer att de betalar dig och inte en bedragare. Dessutom blir de berättigade till extra betalningsskydd genom vår garanti för hyresgäster.

TIPS!

Om ett par veckor har hyresgästerna möjligthet att bekräfta sina betalningsmetoder. Därför är det viktigt att du är redo och redan idag anger dina betalningsmetoder!

Frågor om hur du kan ange dina accepterade betalningsmetoder? Läs mer >

Meddela oss redan idag vilka betalningsmetoder du föredrar och ta del av de nya fördelarna redan från start. Gör så här:

  1. Gå till "Inställningar" i ditt fastighetsägarkonto
  2. Ange information om vart och ett av de betalningsmetoder du accepterar. T ex, om du accepterar banköverföring kan du ange de sista siffrorna på bankkontonumret.
  3. Lägg till ytterligare betalningsinstruktioner. För banköverföringar, kan du lägga till information som du vill att dina hyresgäster ska se om de vill göra en överföring. Till exempel "Inkludera bostadens ID-nummer och uthyrningsdatum när du överför betalningen".

Hur andra betalningsmetoder kommer att fungera

  1. En hyresgäst skickar en förfrågan och du bekräftar bokningen.
  2. Du meddelar hyresgästen om betalninginstruktioner genom att ringa eller skicka e-postmeddelande.
  3. Gästen kan bekräfta att den betalningsinstruktion de erhållit är densamma som du angivit i din annons. För att göra detta behöver de bara logga in på HomeAway.se och besöka garantisida som nås genom navigatonsmenyn längst upp i menyn eller från din bostadsannons.
  4. Om betalningsinstruktionerna stämmer med det vi har registrerat kommer era hyresgäster att vara berättigade till upp till 800€ betalningsskydd genom vår betalningsgaranti för hyresgäster.
  5. Om betalningsinstruktionerna inte stämmer överrens kommer hyresgästen att uppmanas att kontakta dig direkt genom ditt telefonnummer för att bekräfta de instruktioner de erhållit.