Shopping i Berlin


Om du planerar en resa till Tyskland för att shoppa är landets huvudstad den givna utgångspunkten. Berlin har allt sedan det glada 20-talet lockat människor från hela Europa och erbjuder ett brett och varierat utbud av nöje och shopping. På senare år har även allt fler svenskar upptäckt staden som en attraktiv destination för shoppingresor. Här hittar du allt du kan önska dig när det gäller butiker, varuhus och affärsgator.

Berlin består egentligen av flera mindre städer som växte samman under 1800-talet. Än i dag märks tydliga skillnader mellan olika stadsdelar, inte bara mellan Öst- och Västberlin, vilket gör att du som besökare upplever en stor mångfald och variation, både i gatulivet och i utbudet av affärer. Varje stadsdel har sin egen unika karaktär och speciella charm. Du hittar allt från lyxshopping till trendiga vintagebutiker och prisvärda märkeskläder i outlets. Den väl utbyggda kollektivtrafiken gör att du lätt tar dig mellan olika spännande shoppingupplevelser. Samma biljettsystem gäller för både buss, tunnelbana och spårväg.

Det finns många skäl att åka till Tyskland för shopping. Många butiker och specialiteter som inte finns någon annanstans hittar du här. I storstäder som Berlin är det dessutom en fantastisk upplevelse att flanera längs de vackra gatorna och vara en del av den pulserande metropolen. En annan fördel är att mode och andra konsumtionsvaror ofta säljs till betydligt lägre priser än hemma i Sverige. På en weekendresa passar det perfekt att kombinera shopping i Berlin med kulturevenemang eller stadsvandringar. Prisläget för boende är fördelaktigt och trafikförbindelserna till Sverige är utmärkta.

Stugor & Semesterbostäder
Kroatien Slovakien Ryssland Finland Grekland Grekland Cypern Turkiet Albanien Makedonien Bulgarien Montenegro Serbien Bosnien-Hercegovina Slovenien Österrike Tjeckien Ungern Rumänien Moldavien Ukraina Polen Vitryssland Litauen Lettland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italien Italien Sverige Norge Danmark Tyskland Holland Belgien Frankrike Portugal Spanien Gibraltar Schweiz Island Storbritannien Irland Varlden USA Sverige

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check