Besök Tysklands julmarknader!


Tysklands Julmarknader 2013Tyskland är jultidens högborg. Härifrån lånade vi idén att ställa in en julgran i huset på julafton och smycka den med äpplen, kakor och glitter; en idé som idag har kommit att bli ett av julens huvudnummer som för många står i centrum för julfirandet. En resa till Tyskland är det perfekta sättet att komma i rätt stämning inför årets mest traditionsrika och glada högtid.

Shopping i Tyskland är som allra bäst runt jul. Affärer och varuhus är vackert och stämningsfullt pyntade med imponerande julgranar, smyckade girlanger och konstsnö. I välsorterade butiker hittar du garanterat årets alla julklappar. Landets många magiska och välorganiserade julmarknader trollbinder varje år en allt större publik och lockar med sina tindrande ljus, väldoftande bakelser och omsorgsfullt tillverkade hantverk. Varje stad har sin egen, alldeles speciella marknad med genuin atmosfär skapad genom en magisk komposition av typiska tyska bakverk, förföriska dofter, julprydnader och vackra ljus. Här kan du strosa runt i skenet från marknadens många bodar och ta till dig julen med allt som hör till. Julen är barnens favorithögtid. Att leka i snön, äta godis i större mängder och dessutom få presenter är något de längtar efter hela året.

En resa med barnen till Tyskland gör barnens jul till något alldeles extra. Inte bara är ett besök på en marknad en spännande upplevelse med alla nya doft- och synintryck. Körer, dockteater och skridskobanor ser dessutom till att göra resan till ett minne för livet. De flesta marknader börjar sista veckan i november och stänger på julafton eller dagen innan. Ofta är de öppna mellan klockan tio på förmiddagen och åtta till nio på kvällen. Kvällstimmarna är den mest populära tiden att besöka en marknad. Vinterlandet kommer till sin fulla rätt först när solen gått ner och torget lyses upp endast av juleljus.
Njut av ett traditionellt julfirande det här året och upplev shopping i Tyskland när den är som bäst. En resa till Tyskland rekommenderas framför allt i december. Ingen annanstans i Europa lägger man ner så mycket omsorg och möda på att välkomna julen som i Tyskland. Landets många och fascinerande marknader sprider sann glädje och intensiv julstämning med sina fantastiska dofter och vackra ljus. En promenad över en marknad är nästan som i en saga. Känn doften av brända mandlar och julgransris medan körer sjungandes klassiska julsånger tar dig tillbaka till din barndoms julfirande. Res med barnen till julens högborg och låt dem ta del av ett riktigt juläventyr med skridskobana och julgodis i form av kanderade äpplen, brända mandlar och varm choklad. Se barnens ögon tindra av glädje över årets härligaste högtid. Varje stad i Tyskland bjuder på sin egen julmarknad med regionala och historiskt värdefulla specialiteter. Varför inte se om du kan hitta årets julklappar här bland handmålat porslin och handblåsta julgranskulor med vackra mönster? Om inte annat så erbjuder Tysklands traditionsrika kök en njutning i sig. Prova julens läckerheter som exempelvis mjuka pepparkakor eller våfflor med körsbär och florsocker. Ta del av ett riktigt traditionellt julfirande du också och besök Tyskland när det är som vackrast!

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check