Semester med din hund - ÖstersjönSemester med din hund - Östersjön Hunden är en självklar del av familjen och ska naturligtvis få följa med på semestern. Det är ju just under dessa fridfulla och kravlösa dagar som vi äntligen får vara tillsammans – och det gäller både våra två- och fyrbenta familjemedlemmar. Som det flockdjur hunden är, trivs den särskilt bra när hela familjen är samlad och när den har alla under uppsikt. Men om man vill ta med sig hunden på semestern så måste man kanske tänka lite annorlunda och välja andra resmål än man hade gjort annars. Se efter vad som finns där du vill tillbringa din semester, t. ex. stadsparker, naturområden, hundbadplatser och hundcaféer. Hundens personlighet spelar naturligtvis även den en roll. Du känner din hund bäst. Tycker den om att resa, bada och gå långa promenader?

Det är inte avståndet hemifrån som spelar roll för en minnesvärd semester. Här i Sverige har vi några av de vackraste semesterorterna alldeles runt hörnet. Östersjöns kust är fullspäckad med både härliga stränder, slumrande fiskebyar, kurorter och pirar som sjuder av liv. Storstäder har ett förvånansvärt brett utbud av aktiviteter för sällskap med hund, så att allihop får ut mesta möjliga av semestern. Stockholm har exempelvis massor av restauranger, butiker och t.o.m. pubbar där både husse, matte och hund är välkomna.

Längs Östersjöns långa kuststräcka finns ett stort antal öar och semesterorter som lockar med aktiviteter och vacker natur. Landskapet som formats av Östersjöns väder och vind har ofta ett särpräglat utseende vilket bjuder in till härliga promenader och ett dopp i det blå – även för din hund. På många stränder kan du se EU:s blåa flagga vaja i vinden, ett säkert tecken på rent vatten och säkert tillträde till stranden.
Som en del av familjen känns det både tråkigt och omständligt att skaffa hundvakt när det är dags för semester. Som tur är, är det inte längre så besvärligt att ta med sig hunden på semester. Reser du inom Sverige eller till Tyskland är det enklast och mest bekvämt för hunden att färdas med tåg eller färja, och för längre färjeresor finns det särskilda hytter där husdjur är tillåtna.

Du som planerar en semester vid Östersjön med din hund erbjuds en uppsjö av resmål att välja bland, oavsett om du föreställer dig en stadsresa eller en mer naturnära vistelse. Fler och fler caféer och restauranger låter dig ta med hunden in, och inhägnade parker och hundlekplatser gör det möjligt för dig att släppa hunden lös även i städer.

Området kring Östersjön är starkt präglat av hav och vind, så även semesteraktiviteterna. Din hund kommer precis som du att njuta av simturer i havet och av att lata sig i solen. Ta med dig en boll eller frisbee för en aktiv strandsemester – eller varför inte hyra en båt? Med en kanot eller segelbåt kan hela familjen uppleva kusten från vattnet. Östersjökustens skogar, stränder och ängar utgör tillsammans vackra naturlandskap med gott om utrymme för att leka och busa – något som gör semestern oförglömlig både för dig och för din hund.

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check