Semester med din hundSemester med din hundDet finns många anledningar att ta med sig hunden på semestern: du fårtrevligt resesällskap och chansen att lära känna andra hundägare samt slipper lämna bort en kär vän under resan.Vissa kombinerar även semesterresan med hundsport eller jakt.Den typiska hundsemestern är en bilresa med den fyrfota familjemedlemmen inhyst i ett rymligt och särskilt anpassat bagageutrymme. De flesta hundar trivs efter lite träning utmärkt i hundbur, särskilt om hela familjen är samlad i bilen. Med en stöttålig vattenskål och regelbundna raster blir färden ett rent nöje.Det är också möjligt att resa med hund på färja, flyg och tåg. Rese- och transportbolagen har olika regler, men generellt sätt är resor i Sverige och Europa mycket hundvänligt.

Resmålen som kommer i fråga för semestern med din hund skiljer sig inte nämnvärt från vanliga semesterresor. Vanliga destinationer är Tyskland, Österrike, Kroatien, Spanien och Italien, länder dit du lätt tar dig med bil.Det viktigaste för hunden är att få vara tillsammans med familjen och få möjlighet att vistas utomhus. Därför passar det bäst att bo på landet eller i varje fall i områden där det är möjligt att ta med hunden ut i parker eller till stränder. Information om var rastgårdar, hundtillåtna parker och särskilda hundbadplatser finns är i regel lättillgänglig. Oftast räcker med det att kontakta turistinformationen på orten dit du ska resa.Lämpliga aktiviteter när du semestrar med hund omfattar bland annat utflykter i naturen, lek på badstranden och vandringar längs naturstigar. Några dagars vistelse i större städer brukar också gå bra om din hund är van vid stadsmiljö. Ett utmärkt sätt att tillbringa semestern på är att boka ett eget, avskilt boende med gott om plats både inne och ute för hela familjen, så att både vuxna, barn och hund får det utrymme de behöver.
En semesterresa med hundenär ett utmärkt sätt att kombinera avkoppling med spännande utomhusaktiviteter.De flesta europeiska kulturerär mycket positivt inställda till hundar vilket kommer till uttryck i de många hundvänliga semesterbostäderna, alla hundanpassade badstränder samt rikhaltig information som riktar sig till dig som hundägare. Om du har eget fordon och din hund trivs under transport finns det inget som hindrar dig från att bila så långt ner som till Spanien eller Kroatien. Med lite planering i förväg kan du utan svårigheter hitta lämpliga boenden och rastplatserlängs vägen. Om du föredrar en kortare resväg finns det utmärkta möjligheter att semestra med hund i Tyskland och Österrike, länder med vacker och mångskiftande natur. För den som helst lämnar bilen hemma under ledigheten går det också bra att ta med hunden på färjan, tåget eller flyget.

Beroende på resans upplägg och hur många ni är i resesällskapet kan du boka en mindre semesterlägenhet eller ett större boende med egen trädgård. Det är alltid en stor fördel att ha utrymme för lek och rastning till förfogande i direkt anslutning till bostaden.Om du reser med bil kan ditt boende utgöra basen för utflykter till närliggande strövområden, stränder och sevärdheter som är lämpliga för både människa och hund. En viktig sak att ha i bakhuvudet är att hunden sällan utgör någon begränsning under semestern – det är tvärtom ofta mycket berikande att ha med sig sin fyrfota vän på resan.Börja planera din hundsemester redan idag och se fram emot många minnesvärda stunder.

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check