Res till Mexico – tips & råd


Res till MexicoEtt av världens populäraste resmål är Mexico i södra Nordamerika. Här hittar du olika kulturer sammanflätade på ett spännande sätt – indiankulturen blandas med kolonial stil samt nutid. En resa till Mexico bjuder på färgsprakande upplevelse med mängder av sevärdheter, fritidsaktiviteter, mat och oemotståndliga stränder.

Resor till Mexico kan fyllas med besök till världskända attraktioner och långa härliga dagar på stränderna. På den mexikanska Yucatánhalvön hittar du till exempel ett flertal ruiner från Mayaindianerna som Chichén Itzá, Uxmál och Tulum, som tillhör de populäraste sevärdheterna i Mexico. Den otroliga centralamerikanska naturen erbjuder allt från ökenlandskap till tropiska regnskogar samt snötäckta bergstoppar. På de ljuva stränderna längs kusten kan du bland annat prova på surfning, skärmflygning och snorkling. Väl här bör du heller inte missa originalet på svenskarnas favoritmat – tacos!

Mexicos väder lockar turister året runt, med sitt milda klimat. Den populäraste restiden är under november samt mellan januari och mars. Många försöker att undvika regnperioden mellan maj och oktober. En semester i Mexico passar perfekt för både familjen och en romantisk resa på tu man hand. Det är även ett ypperligt sätt för att fly vinterkylan i Sverige och fylla på med nytankad solenergi. Upptäck några av de populäraste platserna i Mexico och hitta din favorit! I vår guide kan du läsa om några av dessa orter samt vad du ska tänka på för en underbar semester i Mexico.

 

Res till Mexico

Du kan gärna länka till denna infografiken för läsare på Din webbsida eller Din blog. Använd för detta följande HTML kod:

 

<a href="https://www.homeaway.se" target="_blank"> <img src="https://www.homeaway.se/info/files/shared/Infografiken/SafeTravelMexico.jpg" alt="Res till Mexico"></a>

Med hjälp av denna guide till Mexico hittar du alltså många trygga platser och städer att besöka. Vare sig du är ute efter att uppleva de många spektakulära ställena eller njuta av avkopplande dagar på stranden hittar du det här. Vem vet kanske kan tacons hemland inspirera till några nya idéer inför kommande fredagsmys?

För att bo riktigt bra under semestern passar det ypperligt att hyra ett privat boende i Mexico. Här hittar du ett stort urval av olika boenden i de olika regionerna.

 

 

Här kan du således hitta ditt perfekta semesterhus vare sig du vill ha tillgång till egen pool, bo billigt eller hyra en centralt belägen bostad. När du väl hittat din hacienda i Mexico kan du flyga till vintersolen och njuta av landets underbara stränder och dess många fritidssysselsättningar samt attraktioner – allt för en oförglömlig semester i värmen!

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check