Upptäck Asien – hitta din favoritplats!

Upptäck Asien – hitta din favoritplats!

Asien är en enorm kontinent med många olika destinationer. Den kallas ofta motsatsernas kontinent då du finner allt ifrån höga skyskrapor i Hong Kong, Thailands blomstrande semesterorter till heliga templen i Tibet och Indiens rika mångfald. Resmålen varierar stort från ökenlandskap till toppmoderna köpcentrum samt magnifika antika monument. Under en semester kan ett boende i Asien bestå av ett strandbeläget hus, en hydda i regnskogen eller en trendig lägenhet i någon storstad som Bangkok, Kuala Lumpur eller Shanghai. Den rika variationen gör kontinenten till ett spännande resmål där du definitivt hittar något för dig och ditt resesällskap vare sig det är med familjen, vänner eller din partner.

En resa till Asien kan innebära allt från långa dagar på stranden i Thailand med massage och god mat till äventyr i djungeln i Indonesien. Du kan välja att bo i en lyxig villa med allt inklusive till och med en personlig butler, eller en enkel bungalow där du kommer nära naturen. Det finns många restips till Asien och det är inte konstigt med sevärdheter som den kinesiska muren, Angkor Wat i Kambodja, Gryningstemplet Wat Arun i Bangkok, Taj Mahal i Indien samt fantastiska naturfenomen som Halong Bay i Vietnam och chokladkullarna i Filippinerna listan kan göras lång. Är du ute efter en rofylld semester är detta även den perfekta kontinenten fullspäckad med underbara stränder där solen värmer och du kan bli uppassad precis så mycket som själv önskar. Under vinterhalvåret lockar särskilt sydöstra Asien men det går att resa till denna kontinent året runt – välj den tid som passar dig bäst!

 Currydoftande gatukök, tutande tuktuks eller rikshor, välbesökta marknader med fyndpriser, långa sandstränder kantade av palmer med klarblått hav – kanske är det några av de mest välbekanta intrycken under en semester i denna stora kontinent. Restipsen i Asien är många med semesterfavoriter som Thailand och Bali, men det kommer ständigt nya destinationer som uppmärksammar resenärer, exempelvis Filippinerna med sina paradisstränder samt storstäder i Kina. Du kan även välja att vandra i Tibet eller ägna dig åt meditation och yoga i Indien. De olika länderna med deras spridda kulturer kommer att berika din resa till Asien oavsett vart du väljer att resa.

De olika smakerna och dofterna som du hittar är både exotiskt goda och kanske ibland skrämmande eller fascinerande. Kanske provar du en läcker kycklingcurry i Malaysia eller fiskögon i Japan – de spännande måltiderna blir till oförglömliga upplevelser. Hitta ditt boende i Asien och skapa dina egna minnen tillsammans med de du tycker bäst om. Variationen och resmålen är många där alla har sin egen charm och dragningskraft. Det är inte konstigt att Asien blivit ett favoritresmål – upptäck kontinenten i öster du med!

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check