Pilgrimsvandring & semester i norra SpanienPilgrimsvandring & semester i norra SpanienEn semester i norra Spanien har mycket att erbjuda dig som tycker om Sydeuropa och gärna vistas i naturen. Här finns fantastiska vandringsleder som går både genom skog och över öppna fält. Dessutom får du chansen att lära känna stolta regionala kulturer. Många av städerna i norra Spanien har betydande historiska sevärdheter och inte mindre än fyra språk talas i denna del av landet. Området är dessutom känt för sin intressanta och varierande matkultur.

Det kanske bästa sättet att semestra här är att boka en semesterbostad och sedan göra utflykter till spännande platser. Du kan till exempel resa till Bilbao, Spanien, som ligger i hjärtat av det särpräglade Baskien. Här kan du tillbringa lugna dagar med familj eller vänner och ge dig ut på upptäcktsfärder i staden eller på den bergiga landsbygden. Glöm inte att prova de fina vinerna och den utsökta maten! På en resa till Asturien kan du besöka de gamla stadsdelarna i Oviedo och de små fiskarsamhällena vid den klippiga kusten. Området längre västerut är kanske främst känt för vallfärdsleden till helige Jakobs grav, som varje år lockar tiotusentals vandrare. En pilgrimsvandring till Santiago de Compostela är oftast en rik upplevelse fylld av självreflexion och oväntade möten med andra människor. Den ursprungliga leden börjar egentligen i Frankrike, men det går bra att korta ned vägen, beroende på hur mycket tid du har till förfogande och hur långt du vill vandra. En bra idé kan vara att boka ett boende i León, Spanien, och sedan viga en del av semestern åt pilgrimsvandring i Spanien längs Jakobsleden. Många vandrar ensamma, men det går också utmärkt att ta med familjen eller bekanta. Ett annat alternativ är att hyra hus i Santander, Spanien. Här kan du uppleva kustlandet och ta en lite annorlunda väg till Santiago de Compostela, på vandringsleder med spektakulär utsikt.
Om du vill uppleva Biscayabuktens imponerande kustlandskap och vandra längs några av Europas vackraste vandringsleder ska du resa till nordvästra Spanien. Här kan du bege dig ut på pilgrimsvandring till Santiago de Compostela eller upptäcka regionens alla sevärdheter med hyrbil. Landskapet är kuperat och skiftande – här finns vackra kulturbygder samt en rik flora och fauna. På en resa till Asturien finns möjlighet till bland annat skidåkning, bergsklättring och vandring. Att vandring har blivit så populärt i detta område beror dels på den inbjudande naturen och det milda klimatet och dels på den 1000-åriga traditionen av pilgrimsvandring i Spanien.

Oavsett om du är i Santiago de Compostela för vandringens skull eller är intresserad av de historiska städerna i norra Spanien behöver du ett lämpligt semesterboende. Om du hyr din egen bostad kan du både bo rymligt och i avskildhet tillsammans med familj eller vänner. Samtidigt är du flexibel och kan göra spontana utflykter, antingen med hyrbil eller med apostlahästarna. Du kan till exempel hyra hus i Santander vid Spaniens norra kust och utforska Kantabriens bergslandskap och gröna dalar. Varför inte boka en semesterbostad i León i Spaniens norra inland? Härifrån kan du påbörja en veckolång vandring eller kombinera naturupplevelser med en avkopplande ledighet i ett bekvämt boende. En särskilt spännande region utgör Baskien, där uråldriga traditioner kombineras med en modern och öppen livsstil. På en resa till Bilbao kan du ta del av den utsökta matlagningskonsten och lära känna den stolta baskiska kulturen närmare. Norra Spanien erbjuder många otroliga möjligheter för en fantastisk semester!

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check