Sol & city i ett – semestra i Barcelona & Katalonien!Sol & city i ett – semestra i Barcelona & Katalonien!Har du svårt att bestämma dig för en storstadssemester eller en solresa? Du är inte ensam – många familjer och resesällskap vill kombinera avkoppling på stranden med besök i spännande metropoler. Det finns några regioner som har fördelen att kunna erbjuda både storstadens kultur- och nöjesutbud samt härliga stunder i solen; Katalonien är en av dem – här får du både sol och city på en och samma resa! Om du hyr lägenhet i Barcelona kan du varva shopping och museibesök med utflykter till närbelägna semesterorter. Med ett boende i Barcelona kan du till exempel göra en resa till Sitges i Barcelonas södra utkanter som inte tar mer än 45 minuter. Här kan du strosa längs strandpromenaden och koppla av på badstranden, vilket kan behövas efter några fullspäckade dagar i den katalanska huvudstaden. Du kan också hyra ett hus på Costa Brava i Spanien, norr om Barcelona. Längs denna soldränkta kust finns många vackra platser med hänförande och varierande natur. Att boka ett privat boende på Costa Brava är även ett tips för en billigare semester, då du direkt av ägaren. Avstånden är inte stora i denna region, så du kan med lätthet besöka Girona nära Barcelona eller någon annan större stad för en omväxlande semesterupplevelse. En semesterbostad i Lerida, Spanien, är också ett lockande alternativ. Här bor du i en vacker, medeltida stad med många historiska sevärdheter, nära till både Costa Brava och Barcelona.

De finaste stränderna hittar du söder om Barcelona om du reser till Costa Dorada. Likt ett pärlband ligger de vackra semesterorterna längs med kuststräckan som lockar tiotusentals besökare varje år, utan att det för den sakens skull på något vis känns trångt. Om du vill shoppa eller uppleva historiska sevärdheter kan du resa till Tarragona eller Barcelona över dagen. På så vis berikas din semester och du får många minnesvärda upplevelser att tänka tillbaka på. En resa till Barcelona och Costa Brava bjuder på upplevelser både på stranden och i staden!
Förena sol och city på en resa till Costa Dorada i Spanien! Njut av det varma klimatet och besök städer med fängslande historia och ett rikt utbud av underhållning. Du kan resa till Tarragona över dagen efter en veckas badsemester i en mysig semesterort. Kanske väljer du att bo i en storstad för att göra spontana utflykter till lugna oaser i närheten? Om du hyr en lägenhet i Barcelona har du många härliga badorter inom räckhåll, både söder och norr om staden. Du reser till Sitges, Barcelona, på under en timme med pendeltåget. Där kan du slappna av i solen och ladda batterierna för att sedan åka tillbaka till ditt boende i Barcelona.

Längre norrut kan du hyra hus på Costa Brava, Spaniens kanske mest spännande kuststräcka, som från att ha bestått av små fiskebyar har omvandlats till ett attraktivt semesterområde. Den klippiga kusten bjuder på imponerande vyer och det finns dessutom goda möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter. Med ett boende på Costa Brava har du inte långt till Pyrenéerna där du kan vandra med ett storslaget bergslandskap som fond. På vägen mellan kusten och bergskedjan lönar sig ett besök i Girona nära Barcelona, en historiskt intressant stad med många sevärdheter. På slätten i väster kan du boka en semesterbostad i Lerida, som har en medeltida stadskärna och charmiga uteserveringar. Här kan du sola, spela golf eller åka på utflykter i det vackra landskapet. Kvällarna tillbringar du på terrassen eller balkongen i din semesterbostad med ett glas vin, om du inte väljer att gå ut och äta på någon lokal restaurang som serverar katalansk mat. Gör en resa till Barcelona och Katalonien och upplev en omväxlande och oförglömlig semester!

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check