Semester i TysklandSemester i TysklandI grannlandet i söder har du alla chanser till en riktigt härlig semester. Tyskland är ett prisvärt resmål för en längre eller kortare resa och nås enkelt genom en kort flygresa eller en övernattning på färja, men även tågförbindelserna är mycket bra. Med sina 16 bundesländer erbjuder Tyskland massor av upplevelser och aktiviteter, oavsett om du är den äventyrliga typen eller söker välbehövlig avkoppling.

I storstäder som Berlin, Hamburg och München kan du njuta av ett pulserande stadsliv och alla möjligheter till nöje och rekreation du kan tänka dig. För dig som reser med barn blir ett besök på ett av landets många fritids- och upplevelseparker till en absolut favorit. Utbudet täcker allt från nöjesparker med åkattraktioner till temavärldar från bl. a. leksakstillverkarna Lego, Ravensburger och Playmobil. Den historiskt intresserade kommer att finna stor glädje i Tysklands många välbevarade borgar, slott och historiska museer.

Tack vare ett väl utbyggt tåg- och vägnät är naturupplevelser aldrig lång borta, även om du valt att semestra i staden. Den långa Östersjökusten, sjöar och ett flertal subtropiska vattenparadis möjliggör bad och vattensport både utomhus och inomhus. Stränderna längs norra kusten håller hög klass och är populära inte bara bland badgäster utan även bland seglare och surfare. Tysklands natur består dels av ett flackt landskap med öppna fält som lämpar sig perfekt för en cykelsemester, dels av skogiga bergsområden som Harz eller Schwarzwald för dig som tycker om att vandra. Floderna Mosel och Rhein är kända för sina vackra dalar och många vingårdar där finsmakare kan ägna sig åt förstklassig vinprovning.
Tysklands storstäder har mycket att erbjuda, såväl för barnfamiljer som till par och resande i alla åldrar. Den historieintresserade har ett brett urval av aktiviteter och platser att besöka, och kan fördjupa sig i allt från arkeologi till maritim historia eller Tyskland under världskrigen. Det gamla kejsardömet bjuder även på fantastiska slott, borgar, ruiner och torn och de tillhörande slottsträdgårdarna och parkerna är en fröjd för dig som gärna promenerar i vackra omgivningar, kanske framför allt för dig med intresse för botanik.

Tyskland har en utpräglat kulturliv med ett brett urval av restauranger, caféer och barer. I varje stadsdel finner du eleganta innerstadsgator med menyer i världsklass. I hamnstaden Hamburg ligger exempelvis stort fokus på fisk och skaldjur, och det lönar sig att söka sig ner till hamnen för att hitta de bästa restaurangerna med den mest genuina atmosfären. I Tyskland sitter man gärna utomhus så länge vädret tillåter, framför allt i städernas mer alternativa stadsdelar, exempelvis Kreuzberg och Friedrichshain i Berlin eller St. Pauli och Sternschanze i Hamburg. Under sommarnätterna är gatorna minst lika folkrika som dagtid med färgat ljus och angenäm musik. Hitta din egen favoritbar och njut av de ljumma nätterna med ett glas vin i handen och melodisk jazz i bakgrunden.

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check