Semester i Sverige

När vi planerar vår semester är det ofta vi glömmer att det faktiskt inte är avståndet som räknas. Hemma i Sverige har vi avundsvärt vackra naturlandskap och pulserande storstäder alldeles runt hörnet. Sydsverige må vara den mest tätbefolkade delen av landet, men du behöver inte åka långt för att uppleva naturen. Sommarsverige präglas av närheten till havet och naturen, och många tänker på rödmålade sjöbodar, krabbfiske och morgondopp när de börjar planera sin semester. Lika avkopplande är en semester på landet, med lugna promenader längs sjön och slappa dagar på stranden. Småland och Skåne är fulla av smultronställen som är lätta att nå men som ligger avskilt nog för att du ska kunna komma riktigt nära naturen. Tack vare allemansrätten är Sverige lättillgängligt för den som vill ge sig ut i skog och mark. Hyr en kanot för en dag eller ta med dig vänner och familj på en riktig långpromenad där ni lagar mat över öppen eld. Det är små upplevelser som stärker gemenskapen och ger er minnen för livet. Att uppleva vildmarken blir ett allt mer populärt sätt att semestra, och så även hemvändartrenden; att återvända till barndomens semesterorter. Krydda din semester med nostalgi och besök stränderna och skogarna där familjen har sina rötter.

Ett besök i Sveriges storstäder Stockholm, Göteborg och Malmö lämpar sig mycket väl för en kortare semester, oavsett årstid. Ofta finns det fördelaktiga erbjudanden för besökare som vill få ut mesta möjliga av sin vistelse, t. ex. Stockholmskortet där kollektivtrafik och inträde till en rad museer och aktiviteter ingår. Den som besöker Stockholm eller Göteborg får inte missa att göra en utflykt till skärgården. Under sommaren finns här underbara badställen, medan naturen och bergen bjuder in till promenader året runt. Hyr en båt eller en tandemcykel för att uppleva öarna på ett annorlunda sätt.
Ta med dig dina nära och kära på en semester på hemmaplan i år och hitta nya intressen direkt bakom husknuten. Att semestra i hemlandet är spännande och otroligt lärorikt, och att det är prisvärt är naturligtvis en fördel. Sverige har ett avundsvärt landskap med stora variationer i naturen; från Skånes öppna fält och fruktodlingar i söder, till Smålands tätbevuxna skogar och till Värmlands sjörika vildmark, och så naturligtvis fjälltrakterna i norr. Lägg till Göteborgs och Bohusläns klippiga kustlandskap och Stockholms trädprydda skärgård och du har ett landskap som är perfekt lämpat för utomhusaktiviteter och friluftsliv.

Om naturupplevelserna inte lockar så har du ett brett kulturellt utbud i de större städerna, bl. a. i form av teater, musikal och opera, men även stå-upp, revy och dans, allt både i ett traditionellt och i ett mer alternativt format. Om du har speciella intressen så kan det vara värt att se över den aktuella stadens program innan du bokar, så att semestern sammanfaller med mässor, festivaler eller konserter som du är intresserad av. Även det fasta kulturlivet är mycket omfattande, med förstklassiga museer och konstutställningar. Wasamuseet och Moderna museet i Stockholm och Konstmuseet i Göteborg är bara några exempel. Se fram emot en oförglömlig semester på hemmaplan i år!

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check