Semester på CypernI östra Medelhavet ligger ett av Europas vackraste och soligaste resmål, Cypern. Det mångfacetterade landskapet bjuder in till en avslappnande men samtidigt äventyrlig semester, med massor av spännande aktiviteter att ägna sig åt. Trots att Cypern med åren blivit mycket modernt är ön fortfarande sin historia och antika mystik trogen. För den som är intresserad av landets kulturella och historiska arv ligger sevärdheter och arkeologiska utgrävningar oftast runt hörnet - bokstavligt talat. Ön har sedan yngre stenåldern varit bebodd bl.a. av egypter, perser, romare, bysantiner och osmaner, och är sedan 1974 uppdelat i norra (turkiska) och södra (grekiska) Cypern. Besök på borgar, kyrkor och gravkammare ger en bra inblick i landets omväxlande historia och många lämningar torde ännu vara oupptäckta.

Stränderna och havet utgör visserligen öns största dragningskrafter men de är långt ifrån de enda. Om du mot förmodan skulle tröttna på att sola, bada, segla och dyka så erbjuder landets inre ett naturskönt bergsområde som bara väntar på att upptäckas. På en dagsvandring genom bergstrakterna får du ta del av Cyperns enastående flora och fauna. Av alla öar i Medelhavet är Cypern nog den mest skogiga, trots att stora mängder avverkats pga. skeppsbygge i krigstider. Idag präglas landskapet av fruktträd, olivlundar och cypresser och gör ett minst sagt exotiskt intryck. Cyperns fiskebyar är en sevärdhet i sig, för trots att storstäderna har allt en semestrares hjärta kan begära så är det i byarna som du verkligen möter Cyperns kultur. Handla på marknaden, ta in på en taverna och njut av kvällen med lokalt vin och traditionell, cypriotisk folkmusik.När du bestämmer dig för att åka på semester till Cypern så är det framför allt en sak du valt: sol! Landet är berömt för sina enastående stränder och sitt kristallklara vatten, och är ett omtyckt resmål nästan hela året runt. Temperaturerna är angenäma även under vintermånaderna, då de ligger på ca 20 grader, till skillnad från sommarens genomsnittstemperatur på 30-35 grader. När den svenska sommaren regnar bort och julledigheten fylls med slask så känns det angeläget att boka en semester just till ett varmare land. Cypern ligger endast en ca 4,5 timmars flygresa bort och med tanke på landets subtropiska medelhavsklimat så är tiden väl investerad.

Här på Cypern finner du upplevelser och aktiviteter som passar just ditt resesällskap och din semesterstil, med allt från lata dagar på stranden till adrenalinfylld mountainbiking i bergen, och från shopping till sevärdheter. Ta dig tid att upptäcka Cypern ordentligt, för genom besök på arkeologiska utgrävningar, traditionella restauranger och promenader genom stan får du chansen att lära känna ett land med influenser både från Grekland, Egypten och Mellanöstern. Cyperns natur är lika omväxlande som dess historia. Medan kusterna är kantade av kilometerlånga, finkorniga stränder och glittrande hav så långt ögat kan nå så karakteriseras landets inre av ett kulligt landskap täckt av terrasserade vinodlingar.

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check