Semester med en bebisSemester med en bebisAtt åka på semester med en bebis kan vara en fantastisk upplevelse för hela familjen. Under semestervistelsen ges möjlighet att tillbringa mycket tid tillsammans i lugn och ro, vilket gör att bebisen får chansen att knyta an till föräldrarna på ett naturligt sätt. Det har faktiskt blivit allt vanligare att ta med de allra minsta på utlandsresan, inte minst eftersom många föräldrar är resvana och inte vill avstå från att resa under småbarnsåren. Du måste visserligen tänka på att ett spädbarn är mycket känsligare än en vuxen, men genom att välja trygga destinationer och informera dig i god tid om bland annat vaccinationer, solskydd och lämplig packning är det faktiskt inte så komplicerat att semestra med en bebis. Det har till och med fördelar jämfört med när barnen är lite äldre. Bebisar sover i regel stora delar av dygnet vilket betyder att aktiviteter som museibesök, sena restaurangkvällar och långpromenader inte behöver uteslutas; en semester med en aktiv 2-åring blir en helt annan upplevelse. Dessutom är det ofta billigt eller till och med gratis att ta med spädbarn på flyget.

Vart är det då lämpligast att resa med en bebis? Svaret beror självklart på många omständigheter, men generellt sett kan man säga att säkra och barnvänliga turistorter ofta återfinns inom EU och i USA. På dessa platser kan du känna dig trygg tack vare god tillgång till sjukvård och kommunikationer. Du behöver inte heller oroa dig för sjukdomar och hygieniska förhållanden, särskilt inte om du väljer ett boende med lite högre standard, något som rekommenderas för att vistelsen ska bli så bekväm som möjligt för både dig och ditt barn. För fler restips när du semestrar med barn kan du besöka Barnsemster.se Om en solresa planeras finns det utmärkta boenden i exempelvis Florida, Kroatien och Spanien för dig som reser med en bebis.
För dig som är trygg i föräldrarollen är en semesterresa tillsammans med din bebis ett fantastiskt sätt att njuta av ledigheten. De vuxna får chansen att komma ner i varv och kan ge barnet den uppmärksamhet det behöver. Det brukar också gå utmärkt att besöka sevärdheter, gå ut och äta på restaurang och delta i spännande aktiviteter. Så länge du ser till att bebisens behov får styra och att alla mår bra behöver du inte begränsa ditt resande på grund av att du är nybliven förälder. Om du väljer trygga resmål som exempelvis Spanien, Kroatien eller USA och har vidtagit alla försiktighetsåtgärder kan du se fram emot en minnesvärd vistelse som stärker familjebanden.

När du reser med en bebis är det en bra idé att lägga lite extra fokus på boendet. Ett bekvämt och barnvänligt boende inom gångavstånd från stranden, restauranger och butiker gör att du slipper tänka på transport, inköp och andra vardagsbestyr i onödan. En smidig barnvagn som lätt får plats vid ett middagsbord alternativt en bärsele brukar räcka ganska långt om du vill upptäcka sevärdheter i närheten. Hyrbil med bilbarnstol är också ett alternativ för dig som vill se mer av landet du besöker.

Som turist med ett litet barn blir du oftast vänligt bemött. Den offentliga miljön i USA och Europa är också oftast jämförbar med svenska förhållanden när det gäller tillgång till barnstolar, sköt- och amningsrum. Med lite extra planering behöver du som älskar att resa inte tveka inför att ta med bebisen på semestern.

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check