Upptäck Tropical Islands!

Tropical Island.jpg
Copyright: http://commons.wikimedia.org

Vad sägs om en tropisk semester med vita sandstränder, palmer, vattenfall, 26 grader varmt och kristallklart vatten? Detta når du inom endast ett fåtal timmars resa. Låter det omöjligt – då har du ännu inte besökt Tropical Islands utanför Berlin i Tyskland.Europas största tropiska nöjesvärld


Tropical Islands är Europas största tropiska nöjesvärld. Här får du känslan av att vara i tropikerna på riktigt. Du kan välja att spendera tid på stranden, i vattnet eller varför inte på en expedition genom den tropiska regnskogen! Därefter kan du koppla av i bastun eller genom en skön massage. Under en semester i Tropical Islands har du allt man kan drömma om att göra på en semester till Karibien, fast här slipper du den långa flygresan. På endast någon timme, beroende på färdmedel, är du framme Krausnick, cirka 35 km söder om Berlin. Vare sig du tar bilen, tåget, bussen eller flyget är resan betydligt kortare och mer gemytlig än om du skulle behöva planera en långresa.

Inte bara ett vattenland


Detta tropiska semesterparadis är 66 000 kvadratmeter stort och erbjuder en 200 meter lång sandstrand och 3000 kvadratmeter ”Stilla havet”. Här finns även Tysklands högsta vattenrutschbana som är hela 27 meter över marken. Det är alltså mycket mer än endast ett vattenland. Vandra exempelvis runt bland hus från Borneo, Bali, Samoa och Thailand för att sedan gå in i regnskogen där du finner 50 000 växter som är autentiska med de du finner i riktig en djungel.

Inte nog med att det är Europas största nöjesvärld, det består även av det största wellness-området i Europa. Här kan du njuta av olika sorters bastu, saltgrotta, ångbad samt olika SPA-behandlingar som massage och ansiktsbehandlingar.

En semester för hela familjen


På din semester i Tropical Islands kan barnen vara med i den populära barnklubben Tropino. Där har de möjlighet att bland annat prova på att klättra på klättervägg, bygga med gigantiska legobitar eller köra minibilar. Det finns även möjlighet att åka luftballong eller varför inte prova på den häftiga karusellen African Jungle lift som garanterat kommer få det att kittla i magen.

Behöver du en lugn stund efter alla fantastiska upplevelser finns det gott om avkoppling att välja mellan. Njut av lugnet i saltgrottan eller upplev de helande krafterna i örtbastun. Kanske passar du på att ta en ansiktsbehandling eller en avkopplande massage – vad du än väljer är det garanterat balsam för kropp och själ.

Börjar det knorra i magen under vistelsen finns det mat för alla olika smaker. Vare sig du önskar en trerätters middag, tropiskt grillad mat, indiska rätter eller en hamburgare med pommes hittar du det här. Med 11 restauranger och barer att välja mellan finns det gott om alternativ som mättar hungern mellan de spännande upplevelserna.

Tips inför ditt besök till Tropical Islands


Du hittar Tropical Islands i Krausnick i det vackra Spreewald som ligger i förbundsstaten Brandenburg, cirka 40 km söder om Berlin. Hallen som rymmer detta fantastiska land var tidigare platsen där luftskepp byggdes.

När du anländer till Tropical Islands kan du välja att köpa en biljett till badlandet eller till wellness-delen, självklart finns det även en kombinationsbiljett där du kan vistas i båda områdena. Du får ett chip-armband som används under hela vistelsen exempelvis till mat och dryck. Detta lagras och du betalar lätt vid utcheckningen, vilket gör att du slipper tänka på att hämta pengar när du roar dig.

Vet du redan när du kommer att besöka Tropical Islands kan det vara en bra idé att köpa sin biljett online då det många gånger blir billigare och du är garanterad att få komma in.

Tropcial Islands är öppet dygnet runt, året runt förutom på julafton (24.12). SPA-avdelningen är öppen mellan 09:00 – 01:00.

För att kunna ta del av så mycket som möjligt av alla upplevelser som väntar i Tropical Islands passar det perfekt att hyra en stuga eller hus i närheten. Det finns många boendealternativ nära den tropiska världen. När du lägger dig på kvällen är hela familjen fyllda av minnen och upplevelser från en tropisk värld man inte trodde fanns (i alla fall inte i Europa).


Hyr boende i stugor, hus och lägenheter i närheten av Tropical Islands

Hyr lägenhet vid Tropical Islands för 4 till 7 personer. Semesterlägenheterna är mellan 68 och 101 kvadratmeter.

Charmigt hus att hyra med egen båt. Boka boende i en idyllisk miljö med närhet till Tropical Islands, Berlin och vacker natur.

Modern lägenhet i Schlepzig där du njuter av lantlig miljö samtidigt som du har nära till det mesta.

Semesterlägenhet i Teupitz för 4 personer med solterrass, egen brygga och fantastisk utsikt över Teupitzer See.

Rymligt semesterhus med plats för 9 personer och en stor tomt utmärkt för avkoppling eller spel och lekar.

check