Billig familjesemesterFamiljesemestern är någonting som man ser fram emot hela året, men visst kan man som förälder ibland oroa sig för de kostander som resan medför. Från och med nu kan du dock börja koppla av och glädjas åt att packa väskorna - det finns gott om smarta sätt att hålla kostnaderna nere, och det utan själva semesterfirandet behöver stå tillbaka. Att insupa främmande kulturer och njuta av exotiska klimat har inte nödvändigtvis med dyra restauranger och aktiviteter att göra. Visst kan det också vara roligt att uppleva ett land från dess allra mest raffinerade sida, men att helt enkelt strosa runt bland vackra gator och torg är ändå det som ger den mest genuina insynen i din destination. Om du reser till varmare breddgrader så är en dag eller två på stranden ändå något av ett måste som dessutom råkar vara ett perfekt sätt att skona plånboken lite extra.

Den kulturella resenären kan handla lokala specialiteter i en mataffär och packa en egen matsäck att ta med sig och avnjuta exempelvis i en trevlig park i stan - frågan är om du på så sätt inte lär känna ditt resmål ännu lite bättre! Detsamma gäller dig som helst av allt tillbringar dagarna under en parasoll på stranden, och ofta finner du trevliga marknader i badorterna där du kan välja ut exotiska, läskande frukter som smakar ljuvligt när du kommer upp från plurret. Välj ut ett riktigt mysigt resmål som passar dig och din familj där ni kan vandra runt från ett imponerande monument till ett annat eller spendera era dagar på något annat avkopplande sätt.Det är först när man känner sig riktigt trygg med sitt val av semester med familjen som man verkligen kan koppla av, och lyckligtvis är Europa fullt av fantastiska städer och orter som lämnar både fina minnen och en intakt plånbok efter sig. Det som gör din solsemester lyckad är att kunna ta det lugnt på stranden utan att behöva tänka på saker som måste hinnas med och uträttas, och någonstans mellan de svalkande doppen i de kristallklara vattnen och den ljuvliga känslan av en sommarvarm bris kommer du säkerligen att hitta den avkoppling som du behöver - och det utan att röra plånboken.

Om en kulturell resa står på agendan behöver du inte nödvändigtvis spendera pengar på dyra entréavgifter eller guidade turer. Välj gärna en eller två aktiviteter som får kosta och tillbringa resten av tiden med att låta dig fascineras av den inhemska arkitektur, natur och andra intryck som präglar din destination. Med en bra reseguide i pocketform kommer man riktigt långt! Ofta stressar vi förbi alla dessa intryck för att snabbt ta oss från en sevärdhet till en annan, så låt gärna nästa familjesemester handla om att insupa det som är här och nu - det är lika prisvärt som det är sevärt! När du i efterhand tänker tillbaka på semestern med familjen kan du glädjas fullt ut åt minnena som alla färgas av rikedom vad gäller gemenskap och avkoppling, ringa kostnader till trots.

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check