Vandra i TysklandMäktiga vyer och varierad natur – Tyskland bjuder på fantastiska möjligheter till dig som lever för äventyr och friluftsliv. Att vandra är sunt för både kropp och själ, och allt fler resenärer väljer att spendera sin semester ute i friska luften. Motion är för många det allra bästa sättet att samla sina tankar på, och vad kan då vara mer frigörande och inspirerande än att omge sig av vackra miljöer? Tysklands natursköna landskap innehåller något för varje smak – allt ifrån vilda bergskedjor till sagolika skogar står på menyn. Om du dessutom uppskattar ett och annat kulturellt inslag under din vistelse så är ett besök på en lokal liten ”Kneipe” – pub – att rekommendera. Där kan du få en försmak av det tyska kökets världsberömda specialiteter både i fast och flytande form, och den frikostiga och familjära atmosfären gör en enkel måltid till ett festligt minne för livet. Ett tips är att ty dig till mindre byar och städer utmed din vandringsrutt där du kan lära känna den lokala bryggerikonsten som återfinns i många små samhällen. Snacka om ett fantastiskt sätt att runda av en dags ihärdigt vandrande!

För den riktigt tuffa outdoor-entusiasten går det att kombinera vandring med andra friluftsaktiviteter såsom klättring och cykling – Tyskland har ett välutvecklat nätverk av cykelvägar, vilket är perfekt för dig som vill hinna vandra i olika miljöer utan att gå miste om naturupplevelserna utmed vägen. Alla har vi väl någon gång beundrat de vidsträckta, vackra landskapen som för tankarna till Sound of Music och dessa återfinns även i Tyskland. För oss nordbor ligger en vandringssemester i Tyskland nära tillhands men det innebär inte att den exotiska semesterkänslan går förlorad – tvärtom så är Tyskland ett riktigt eldorado för alla vandringsfantaster.Det spelar ingen roll om du är nykomling i vandringsspåret eller en inbiten veteran – Tyskland har vandringsmöjligheter för precis alla. Välj att följa en trygg, officiell vandringsled eller strosa helt enkelt runt från destionation till destination och låt din intuition bestämma vägen. En vandringssemester är naturligtvis någonting för dig som brinner för häftiga naturupplevelser, hänförande utsiker och fysiska utmaningar, men det finns fler anledningar till varför just en semester i vandringsleden är så fantastisk - det är till fots som du kommer ett land riktigt nära inpå livet och kan uppleva atmosfären fullt ut.

En vandringssemester i Tyskland kan även vara roligt för dig som exempelvis intresserar dig för fågelliv eller har någon annan relaterad hobby. Kanske upptäcker du rent av en ny hobby eller två under vandringens gång! Ofta är det de spontana infallen under semestern som i slutändan blir allra mest minnesvärda, som exempelvis timmarna du tillbringade på den där mysiga lilla bistron du sprang på när du egentligen letade efter någonting helt annat. Spontaniteten i vandringssemestern och känslan av att du kan forma dina dagar precis hur du vill är ett stort pluspoäng, och om du hastigt och lustigt skulle vilja byta omgivning så är Tysklands nätverk av offentliga transportmedel lätt att navigera. Om det inte är destinationen som är målet utan snarare vägen dit så är en vandringssemester i Tyskland en riktigt fullträff på alla punkter.

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check