Skidsemester med barnSkiing equipmentOfta förknippas semestertider med gassande sol och böljande sandstränder, och så fort snön börjar singla genom luften gör sig reselusten påmind. Vad sägs om att göra något annorlunda i år, nämligen att ta till vara på vintern och kanske till och med resa till andra vackra vinterlandskap? En skidsemester är lika roligt för hela familjen, även för dig som reser med mindre barn. Att svischa nedför gnistrande utfarter är en sportig, men samtidigt avkopplande sysselsättning både för stora och för små.

Man är aldrig för liten för att lära sig åka skidor - ofta blir de aktiviteter som man utövade som barn till livslånga intressen som man återkommer till år efter år, och ju tidigare man introduceras i sporten desto enklare är det att få snits på sina svängar. Efter långa, härliga dagar av sicksackande i pisterna är det minst lika ljuvligt att komma tillbaka till stugan, kura i hop sig under en filt med en kopp varm choklad och umgås med familjen. Packa gärna med dig några brädspel och en kortlek - en klassisk skidsemester kräver klassisk underhållning när mörkret faller! Om du och din partner vill hinna åka i lite äventyrligare pister så kan en skidskola för barnen vara ett bra alternativ. På så vis kan även barnen lära sig att åka riktigt ordentligt samtidigt som de kan leka och ha roligt med andra jämnåriga små äventyrare. En skidsemester tillsammans med barnen är perfekt för dig som njuter av att vara aktiv och du får dessutom storslagna naturupplevelser på köpet. Detta är semesteridyll som lockar fram många drömska suckar och nöjda leenden hos hela familjen.
En skidsemester med familjen är ett sunt och charmigt sätt att spendera sina lediga dagar på och det är ett ypperligt tillfälle att verkligen knyta an till varandra. Få saker kan mäta sig med känslan av sekunderna innan ditt första åk när du står uppe på toppen och blickar ut över de snövita vyerna med vetskapen om att detta endast är det första av många härliga åk. Att då dessutom ha barnen med deras rosiga kinder och förväntansfulla uppsyn vid din sida är helt enkelt oslagbart!

Idag har alla moderna skidanläggningar pister för alla svårighetsgrader som varierar från grönt eller blått till svart, dubbelsvart eller orange, beroende på vilket land du befinner dig i. Det är lätt att hitta en skidort med pister som passar just dina behov och de allra flesta anläggningarna är rustade antingen med skidskola eller speciella, lekfulla skidparker för barn - eller rent av båda delarna! Många skidskolor i de större orterna är väl anpassade efter den utländska turismen och är fantastiska på att hantera barn, språkbarriärer till trots. Om du ändå föredrar att hålla ihop med barnen under semestern så kan ni antingen delta i skidskolan tillsammans eller så kan du åka med barnet i en skidsele. Avsluta dagen med snögubbsbygge, pulkaåkning eller ett lekfullt after ski - Europa är fullt med fantastiska skidanläggningar som har allt som behövs för den perfekta familjesemestern!

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check