Åka skidor i SchweizÅka skidor i SchweizSchweiz är en klassisk destination som lockar skidåkare från hela världen. Schweiz har både ett helt gäng VM- och OS-guld med sig i bagaget då många stora namn, framför allt inom den alpina skidåkningen, kommer just härifrån. De vilda bergstopparna och mäktiga glaciärerna föder ständigt nya stjärnor och möjliggör en blomstrande internationell karriär. Schweiz klimat och topografi gör att skidåkning är möjligt året runt på vissa orter - oavsett när du har en lucka i kalendern så kan du ta tillfället i akt, boka en resa och svischa nedför pisterna!

Schweiz skidorter kännetecknas inte bara av moderna liftsystem och välskötta backar - det natursköna landskapet gör varje åk ofattbart slående och minnesvärt. Alperna utgör ett storslaget panorama som gör skidåkningen till så oändligt mycket mer än bara en idrott, utan till en njutbar helhetsupplevelse som berör både kropp och själ. Schweiz erbjuder skidorter för varje smak, så du kan själv välja precis hur du vill forma din semester. Välj en mindre ort för familjesemestern med barnen där lugn, skoj och gemenskap kan stå helt i fokus, eller en större anläggning som erbjuder häftig skidåkning för den lidelsefulle och våghalsige resenären som prioriterar grymma och fartfyllda åk. Om du och dina medresenärer inte riktigt kan bestämma er så kan du säkert hitta en trevlig skidort som inkluderar båda delarna! Oavsett hur du väljer att spendera dina dagar i backarna så är en sak alldeles säker: Schweiz och dess skidorter är ett oförglömligt resmål som har oändligt mycket att erbjuda sina besökare, både inom och utanför liftsystemen.
Kultivera ditt stora skidintresse i Schweiz vackra, alpina landskap som förtrollar och charmar alla dess besökare. Om du är en inbiten skidåkare så har du säkert redan upptäckt att det är föga tillfredsställande att bara åka upp och ner i pisterna på en lokal liten skidanläggning - det är först när ögat kan vila på bergstoppar som det riktiga äventyret verkligen tar fart. Det är inte för inte som Schweiz är så pass känt för sin fantastiska skidåkning och alla kända namn.

Efter en lång, ansträngande dag i backen kan du gärna passa på att besöka den lokala skidbyn. Där kan du löpa hela linan ut och gå på ett traditionellt after ski, eller varför inte bara slå dig ner på en trevlig restaurang och tina upp de frusna fötterna. Om du har möjlighet kan du alltid passa på att besöka större närliggande städer. Tag tillfället i akt och lär känna din destionation lite bätttre - kanske hittar du rentav nya, schweiziska smultronställen! Schweiz är främst känt för sina utmärkta pister för alpin skidåkning, men även du som föredrar att staka och saxa dig fram i lägdspråren hittar alldeles fantastiska spår vid de allra flesta orterna. Detta land har så mycket att erbjuda - du har inte åkt skidor på riktigt innan du har svischat nedför backarna i Schweiz!

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check