Åka skidor i ÖsterrikeÅka skidor i ÖsterrikeÖsterrikes traditioner inom vintersport sträcker sig långt tillbaka i tiden och idag är detta land världskänt för dess stora utbud av förträffliga skidorter där alpin skidåkning står i fokus. Idylliskt och familjärt eller våghalsigt och äventyrligt - du väljer själv hur du vill forma din skidsemester! Vad alla österrikiska skidorter har gemensamt är slående vyer, moderna liftsystem och absolut förstklassiga pister, oavsett vilka svårightesgrader som regerar. Österrike förvaltar stolt sina skidtraditioner på bästa sätt och månar om att hålla anläggningarna på toppnivå. Om du vill variera dina dagar exempelvis med längdåkning finns det oftast fina spår i beredskap.

I Österrike klassificeras pisterna huvudsakligen efter tre färger - nybörjare kan i sakta mak ploga sig nedför åkvänliga blå nedfarter för att sedan avancera mot den mer utmanande röda banan. De riktiga proffsen kan ge sig i kast med de svarta branterna eller varför inte leta upp en anläggning med fina möjligheter för kvalitativ off-pist-åkning där du kan släppa loss och fara så att pudersnön viner. Om du helst av allt glider fram på din coola bräda så är en skidort med en snowpark helt rätt - där kan du bland annat tackla några av världens häftigaste halfpipes och våga dig på häftiga hopp och stunts. Österrikes skidorter bjuder på vintersport för varje smak, men framför allt så är det den slående omgivningen som gör skidresan så otroligt minnesvärd. Åsynen av den mäktiga, bergiga topografin och de sagolika, vidsträckta vidderna inger känslan av frihet, lugn och att precis allt är möjligt - tala om ett underbart sätt att tillbringa sina lediga dagar!
Österrike är sannerligen ett land vars berg, dalar och alpina klimat skapar ypperliga förutsättningar för skidåkning och annan vintersport. Från detta land härstammar även ett stort antal kända atleter varav många har lyckats kamma hem den åtråvärda olympiska guldmedaljen. När man tänker på skidåkning på Österrikes mäktiga glaciärer förknippar man ofta det hela med tunga namn såsom Franz Klammer och Hermann Maier, men självfallet behöver man inte vara proffs för att åka utomlands på skidsemester. Det går precis lika bra att bra att finslipa tekniken på plats - övning ger färdighet och med vackra vyer runtomkring kan man inte annat än att bli inspirerad!

En skidresa till Österrike är även perfekt för dig som vill varva frisk och sund vintersport med kultur- och miljöombyte under semestern. Generellt satsas det stort både på att hålla toppklass på själva skidanläggningarna och på att skapa en härlig atmosfär runtomkring. Här behöver äventyret inte ta slut när du spänner upp pjäxorna på kvällen - besök de lokala byar och samhällen som ligger i anslutning till skidorten och ta del av Österrikes härliga, gästvänliga kultur. Passa gärna på att smaka den läckra husmanskosten i form av en mustig gulasch eller en rejäl köttbit med knödel, och avsluta måltiden med klassisk äppelstrudel. Det, om något, är ett underbart sätt att stärka sig på efter aktiva dagar i Österrikes vackra vinterlandskap!

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende