Åka skidor i FrankrikeÅka skidor i FrankrikeFrankrike är en fantastisk och exotisk destination som alla skidfantaster bör spana in - här hittar du några av Europas mest berömda skidorter och det är inte svårt att förstå varför de är så pass populära. Många förälskar sig i detta land som skidsemesterort redan vid en första anblick då de maffiga vyerna är av en kaliber som man knappast kan föreställa sig innan man betraktat dem i verkligheten. Att åka på skidsemester utomlands är en stor, modern trend och idag går det smidigt att ta sig från Sverige till exempelvis de franska Alperna eller Pyrenéerna. Världen ligger för dina fötter, så passa på att spänn på dig ett par pjäxor när du ändå är igång!

I Frankrike hittar du trevliga orter som passar utmärkt att tillbringa semestern med familjen vid. Här kan dina barn lära sig att åka skidor i enklare nedfarter eller vidareutveckla och finslipa den teknik som de redan övat in i våra svenska fjäll, och det i några av Europas allra vackraste omgivningar. Du som reser i vuxet sällskap och redan har rejäl snits på svängarna kan tackla mer utmanande pister, snowlands eller off pist-åkning som även de ligger i landskap som lockar fram den lidelsefulle poeten inombords. För den entustiastiske skidåkaren är en vintrig semester alltid någonting alldeles fantastiskt och om du dessutom uppskattar att lära känna nya länder och kulturer så är en skidsemester utomlands helt perfekt. Frankrike är ett underbart land som helt enkelt måste upplevas, och vad kan då möjligtvis vara bättre än att kombinera det hela med äventyr i skidbacken?
Som du säkert redan anar så är Frankrike ett resmål helt och hållet i en klass för sig - vem kan säga nej till att susa kilometer efter kilometer nedför några av Europas vackraste pister? En häftigare naturupplevelse får man leta länge efter och det är när man obehindrat, helt utan paus, kan glida runt på sina skidor eller sin bräda som man verkligen hittar flyt i åkningen - och kanske även ro i sinnet.

Det fina med en skidsemester i Frankrike är att det inte spelar någon roll vad du väljer att ta dig för eller när du väljer att åka. Skidåkning står alltid till förfogande och du kan räkna med riktigt bra åk då man satsar stort på att underhålla och vidareutveckla skidorterna. Vad kan väl vara mer spännande för den vana skidåkaren än att prova på Frankrikes - och därmed Europas - mest krävande branter eller off pist-åkning, och vad kan väl vara mer frigörande än att spendera sommaren på över 3000 m.ö.h på en glaciär eller att ta med familjen på en gemytlig och sportig utlandssemester? Upptäck Frankrikes rikedom inom vinterport och ta del av landets långa traditioner - detta land är en dröm för många resenärer och skidåkaren är inget undantag.

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check