Åka skidor i AlpernaÅka skidor i AlpernaI Alperna finns några av världens finaste skidanläggningar. Som skidresenär kan du välja mellan flera utmärka skidorter som alla har sin egen utpräglade inriktning och atmosfär. Alperna sträcker sig från östra Frankrike i väst över Schweiz och Italien till Österrike i öst. Liechtenstein samt delar av Tyskland och Slovenien omfattas också av alpområdet. Här talas tyska, franska och italienska, men behärskar du engelska klarar du dig i regel utan problem – hit kommer skidgäster från hela världen. Alperna har med europeiska mått mätt höga bergstoppar, vilket innebär utmärka förutsättningar för skidåkning. De flesta pister ligger på över 2000 meters höjd i områden som är snösäkra under vintersäsongen. I dalgångarna ligger pittoreska byar där du kan besöka värdshus och ta del av det lokala kulturlivet och inte minst den goda maten. I skidorterna kretsar det mesta förstås kring skidåkning, men after ski-aktiviteterna brukar vara välbesökta och är en av anledningarna till att Alperna är ett så populärt resmål bland skidåkare.

I de större skidorterna erbjuds skidåkning i alla svårighetsgrader: här finns pister för såväl nybörjare som proffs. Om du är intresserad av en särskild vintersport är Alperna också den rätta platsen att åka till. Här finns utmärkta anläggningar för snowboard, freestyle, längdskidåkning och backhoppning. Som erfaren skidåkare kan du även ge dig ut på hissnande glaciär- och offpiståkningar. Till de bästa skidorterna räknas Chamonix i Frankrike, österrikiska Sölden och Kitzbühel samt Zermatt i Schweiz. Även Sydtyrolen i norra Italien har många fina vintersportanläggningar. Det stora utbudet av både vintersport och sevärdheter liksom närheten till metropoler som Wien, Milano och München gör Alperna till en perfekt destination för vintersemestern som passar de allra flesta. Du kommer att trivas och vilja återvända oavsett om du reser med familjen eller kompisgänget. När det gäller skidsemester står Alperna helt enkelt i en klass för sig.
Alla som varit på skidsemester i Alperna vet vilka fantasiska förutsättningar området har: vacker natur, snösäkra skidorter och pistsystem i världsklass. Om du en gång har åkt skidor i Alperna är chansen stor att du vill återvända varje efterföljande vinter. Här finns otroligt mycket att upptäcka, både för den glade amatören och för den professionella skidåkaren. Den ena skidorten är inte den andra lik, men de erbjuder alla en härlig och inbjudande inramning till den utmärka skidåkningen, både vad gäller boende, matkultur och natur. När du inte susar ner för skidbackarna kan du delta i after ski-aktiviteter, vandra i bergen eller besöka romantiska alpbyar.

När det gäller själva skidanläggningarna finns det inte mycket att anmärka. De stora skidorterna har tagit emot besökare under många decennier och satsar målmedvetet på att erbjuda en helhetsupplevelse med toppmoderna anläggningar, bekvämt boende och spännande aktiviteter. Ta del av den fantastiska skidkulturen i Chamonix och Zermatt och upplev genuin tyrolsk gästfrihet i Österrike och Italien. Vintersportorterna ligger som ett pärlband i Alperna och väntar bara på att bli upptäckta. Minnet av pudervit gnistrande snö, utmanande skidåkning och gemytligt samkväm i ölstugan på kvällen kommer att bestå långt efter att du med vemod begett dig hemåt igen.

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check