Segla på semestern!


En segelsemester är ett fantastiskt sätt att kombinera avkoppling med friluftsliv. Du får chansen att upptäcka många nya platser och tillbringar samtidigt mycket tid med dina närmaste ombord på båten. Oavsett om du seglar med goda vänner eller planerar en familjesemester på sjön, så finns det mycket spännande upplevelser att se fram emot. Du kan sola och bada, snorkla och göra strandhugg i vikar och på öar. Det finns också tid för att besöka intressanta platser och lära känna nya människor. Men framför allt kan du njuta av naturen och friheten till sjöss.

En sådan semester kan utformas på många olika sätt. Du kan anpassa din resa efter vilket sällskap du seglar med, vilken typ av båt du har och hur mycket tid som står till förfogande. Det finns upplägg som passar alla – både dig som helst vill koppla av och ta det lugnt och dig som gärna är aktiv på semestern. Det är naturligtvis bra om så många som möjligt i ditt ressällskap har sjövana och erfarenheter från tidigare seglatser, men det är på inget sätt ett krav. Det kan tvärtom vara en lärorik upplevelse att segla tillsammans med andra som är mer erfarna än du själv.

Segling kan vara ett bra tillfälle att göra något tillsammans med familjen. Du som funderar på att segla med barn behöver inte oroa dig, det brukar gå alldeles utmärkt. De flesta barn älskar att vara till havs och de lite äldre vill gärna delta aktivt i seglingen. Ett bra tips är att låta barnet ta med en jämnårig kamrat.

Det finns många destinationer att välja på. Förutom i den svenska skärgården kan du även segla i Medelhavet. Greklands vackra övärld eller Adriatiska havet är perfekta för en segelsemester. I Västindien kan du njuta av sol och värme även under vinterhalvåret.


Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check