FiskesemesterFiskesemesterEn guldgul horisont och en tystnad som endast störs av ett stilla, yrvaket fågelkvitter och ljudet av draget som plaskar när det träffar ytan - det är under dessa fridfulla morgontimmar när resten av världen fortfarande slumrar som magin sker både över och under ytan. För den hängivne fiskaren är jakten på gammelgäddan ett absolut måste under semestern, så varför inte göra slag i saken och satsa på en riktig fiskesemester? Visst kan exotiska destinationer med sällsamma fiskarter vara lockande, men faktum är att Norden och länderna runtomkring har fiske av absolut världsklass, både för dig som är intresserad av ädelfiske med fluga och för dig som föredrar gammalt hederligt kastfiske.

De allra flesta inbitna sportfiskarna har sin speciella nisch - det kan röra sig om elegant flugfiske efter regnbågsforell, att få feta abborrar på spinnare eller kanske hoppas du på att få en och annan flundra på kroken på ditt bottenmete. Om du redan har en fiskefavorit så kan du välja destination därefter, men om du däremot är öppen för att prova på olika fiskemetoder och lära känna nya arter så kan du välja att semestra någonstans där mångfald härskar under ytan. Denna typ av resa är både sund och uppfriskande, och förutom den olidliga spänning som uppstår när det börjar rycka i linan så får du fantastiska naturupplevelser på köpet. En fiskesemester passar även alla andra som i allmänhet är intresserade av friluftsliv, så polera upp dina gamla godingar i fiskelådan och slipa rosten av krokarna - den härliga, äventyrliga fiskesemestern står för dörren!
Det spelar ingen roll om du föredrar actionfyllt fiske med stridslystna hajar på vilda hav eller om du hellre glider runt mellan skären i en eka och metar abborar i lugn och ro - sportfiske i alla dess former finns precis runt hörnet. Börja se över din utrustning i god tid och ladda upp med dina allra giftigaste beten för en garanterat lyckad fiskeresa. Gäddjägaren behöver klassiker såsom Abus blänkande Atom-skeddrag och Rapalas mäktiga wobblers, och i varje hängiven flugfiskares kit hör ett gäng nybundna nymfer, insektsimitationer, streamers och mycket annat hemma. Fiskesemestern börjar redan med förberedelserna - att fylla på med drag, boka boende och planera sina dagar är halva nöjet!

Var alltid noggrann med att ta reda på vilka fridlysningsperioder som råder innan du bokar din resa. Någonting annat som är viktigt är att följa lokala regler angående catch-and-release och de hänvisningar som finns gällande maximalt antal fiskar du får behålla per dag samt vilka krav fisken måste uppfylla för att få tas upp. På så vis bidrar till ett sundare fiskbestånd och du kan fullt ut njuta av dina lediga dagar. Det är inte bara de fina, livslånga minnena som räknas - att veta att man nästa år kan återvända till ett blomstrande fiskbestånd är även det en oslagbar känsla!

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check