Cykelsemester


Allt fler får upp ögonen för cykelsemestern som ett spännande och omväxlande sätt att tillbringa ledigheten på. Sverige är ett stort land med många fina cykelvägar, men det finns även goda möjligheter att cykla på kontinenten. Danmark och Holland är exempelvis utmärkta cykelländer. Det finns flera fördelar som gör cykeln till ett lockande alternativ före andra färdmedel. För det första hinner du se väldigt mycket på kort tid; med lite vana är det fullt möjligt att avverka 50 mil på en vecka. För det andra är cykling ett fantastiskt sätt att uppleva naturen på – du kan ta emot intryck med alla dina sinnen och komma nära naturen. Dessutom får du motion och frisk luft.

Att cykla ger dig möjlighet att se och göra mycket på vägen, vilket är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester. Om hälsan tillåter, räkna med att kunna cykla 5-10 mil per dag och planera gärna in lite extra tid så att du kan ta en liten omväg eller stanna längre på någon trevlig ort. En vilodag kan också vara skönt. Utnyttja de förutsättningar som ges på din resrutt. Om du cyklar i Frankrike eller Italien kanske du vill prova på mat från lokala odlare och om du har barnen med dig kanske hellre nöjesparker och badplatser lockar. Ta chansen att träffa människor och lära känna kulturen i landet du semestrar i.

När det gäller utrustning kan det vara bra att förbereda sig. Använd gärna en trekkingcykel som är bekväm och har brett utväxlingsregister. Packning bärs med fördel i särskilda cykelväskor som kan fästas på både fram och bak på cykeln. Bra saker att ha med sig är: vattenflaskor, kartor, några klädombyten och regnskydd. Eventuellt kan även enklare verktyg och en cykeldator vara lämpligt. Med rätt packning och genomtänkt planering ökar förutsättningarna för en lyckad cykelresa.

 
Stugor & Semesterbostäder
Kroatien Slovakien Ryssland Finland Grekland Grekland Cypern Turkiet Albanien Makedonien Bulgarien Montenegro Serbien Bosnien-Hercegovina Slovenien Österrike Tjeckien Ungern Rumänien Moldavien Ukraina Polen Vitryssland Litauen Lettland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italien Italien Sverige Norge Danmark Tyskland Holland Belgien Frankrike Portugal Spanien Gibraltar Schweiz Island Storbritannien Irland Varlden USA Sverige

Sök Din Semesterbostad här

Hitta Ditt perfekta Semesterboende


check