Uthyrningspriser – Steg för steg


INLEDNING


För att göra hanteringen av uthyrningsprocessen enklare har vi skapat ett nytt system för att hantera och visa dina priser. Dina tidigare inlagda priser har redan uppdaterats i det nya formatet.Web         Web         Web


Dina fördelar


Nu kan du lättare ange olika priser för längre eller kortare säsonger, dags- vecko- eller helgpriser. Hyresgästen kan se det totala priset inklusive alla extra tjänster innan de bokar din bostad. Facit: du får fler bokningar och fler nöjda hyresgäster.
        


Hur gör man?


För att allt ska fungera smidigt bör du bekanta dig med de nya möjligheterna för prissättningen - den är nu mer strukturerad och framför allt lättare att använda. Här förklarar vi steg för steg!
           


Nu börjar vi!


 Hur du kommer till din prissättningssida:
Logga in på ditt fastighetsägarkonto, välj relevant fastighet, klicka på "Redigera annons & priser" och gå sedan till fliken "Priser". Nu börjar vi!

 

 

Uthyrningspriser – Steg för steg


SÄTT PRISER FÖR SÄSONGSUTHYRNING

 

Varför säsongsuthyrning?


Beroende på vilken region din bostad ligger i är det vanligt med olika volymer av efterfrågan beroende på vilken tid på året det är. I Algarve är sommarsäsongen populärast, medan de klassiska skidområdena är mycket efterfrågade under vintermånaderna. Dessa aspekter bör du tänka på när du bestämmer dina priser. I tider av hög efterfrågan (högsäsong), kan du ta ut högre priser än i tider när inte så många hyresgäster väntas (lågsäsong). Då kan du naturligtvis även locka med ett billigare pris.

 step-se-1.png 1.png

Välj säsongspriser

 

2.png

Skriv in ett namn på den aktuella säsongen som hög- eller lågsäsong.

 

3.png

Ange start- och slutdatum för säsongsperioden. Vänligen observera: De datum som anges får inte sammanfalla med datum från andra specificerade perioder.

 

4.png

Välj under "kortast möjliga vistelse" minsta antalet nätter som hyresgästen måste boka för att få stanna i din semesterbostad.

 

5.png

Ange dina priser för säsongsperioden. Om det är möjligt rekommenderar vi att du alltid anger ett pris per natt.

 

6.png

Du kan ange vilken dag i veckan som är en fast ankomst och avresedag. Endast på denna dag kan bytet mellan avresande och ankommande hyresgäster ske.
Vår rekommendation: Välj alltid "Ingen" så kan du vara så flexibel som möjligt när det gäller önskemål från hyresgästen. Dessutom påverkar den här inställningen synligheten för din annons i sökresultaten. Hyresgäster som inte exakt vet sitt ankomst- och avresedatum kommer att se din annons.

 

7.png

Du kan ange särskilda helgpriser för hyresgäster som bara vill stanna för en långhelg. Välj vilka dagar som du i såfall vill erbjuda. Tips: Om du vill locka hyresgäster som stannar längre bör du inte tillämpa helgpriser.

 

8.png

Om du beräknar dina priser för till exempel 4 personer kan du trots detta göra det möjligt att fler än 4 kan stanna över i din fastighet med extrasängar eller liknande – du kan då ta ut en extra avgift för ytterligare gäster per person och natt.

 

9.png

När du väl har har angett ditt innehåll i alla fälten, klicka på "Lägg till" för att lägga till priset.

 

10.png

Bland de inmatningsfält som du nu kan se syns den aktualiserade prissättningen – och det är denna som kommer att visas för hyresgäster i din annons. Om du vill testa att allt är rätt programmerat klicka på "Test | Ändra priser", ange sedan (fiktiva) vistelsedatum och du kommer att se pris för dessa beroende på vad du tidigare har angett för specifikationer. Väl testat kan du nu följa samma princip för dina ytterligare säsongspriser som du vill lägga till.

 

11.png

När du har angett all information, klicka längst upp till höger på "Spara & fortsätt".

 

Uthyrningspriser – Steg för steg


STANDARDPRISER

 

Vad är ett standardpris?


Standardpriset täcker alla perioder som inte faller in i dina angivna säsongs- eller evenemangsperioder. Det är så att säga ditt grundpris och detta behöver du bara ange en enda gång. Detta blir då automatiskt det pris som kommer att gälla när du inte har definierat några fler eller andra speciella priser som evenemangs- eller säsongspriser.

 

Så fungerar det:

step-se-2.png

1.png

Först väljer du en minsta vistelsetid och anger ett standardpris per natt, vecka och månad. Vi rekommenderar dig att sätta ett billigare pris ju längre din hyresgäst stannar. På så sätt bokar ibland hyresgäster en längre vistelse, och du får även en fördel gentemot andra annonser som bara visar ett pris per natt.

 

2.png

Välj kortast möjliga vistelse.

 

3.png

Under "Avancerade tillval" kan du ange en fast ankomstdag, speciella helgpriser eller ta ut en avgifter för extra gäster.När du väl har specificerat allt innehåll för just det pris du vill ange, klicka på "Lägg till". Bland de inmatningsfält som du nu kan se syns den aktuellaste prissättningen; den kommer att visas för hyresgästen i din annons. Om du vill testa att allt är rätt programmerat klicka på "Test | Ändra priser", ange sedan (fiktiva) vistelsedatum och du kommer att se pris för dessa beroende på vad du tidigare har angett för specifikationer. När du har angett all information klickar du längst upp till höger på "Spara & fortsätt".

 

 

 

Uthyrningspriser – Steg för steg


EVENEMANGSPRISER

 

Varför evenemangspriser?


Om det förekommer populära och kända evenemang som exempelvis en kongress eller musikfestival i regionen där du har din stuga eller semesterbostad, är efterfrågan på boende här vid just dessa tillfällen med största sannolikhet särskilt hög. Ange därför specialpriser när dessa evenemang äger rum.

 

Så fungerar det:

step-se-3.png
 

1.png

Välj evenemangspris

 

2.png I likhet med säsongspriserna kan du ange evenemang med ett namn (exempelvis "Musikfestival"). Definiera ankomst- och avresedatum och ett fast pris per natt.

När du har fyllt i alla fält, klicka på "Lägg till" så ser du ditt nya evenemangspris. Kontrollera att det stämmer precis som du gjorde med säsongspriserna genom att använda funktionen "Test | Ändra priser". Om allt är korrekt klicka längst upp till höger på "Spara".

 

Uthyrningspriser – Steg för steg


SKATT, EXTRA AVGIFTER & SKADESKYDD

 


Skatter - så fungerar det:

 

step-se-4.png 1.png Om du vill lägga till en skatt till din hyra som till exempel någon slags moms, kan du fylla i den i dessa fält. Denna skattesats läggs automatiskt till det pris du redan har skapat när du väl klickat för att spara. Det fungerar likadant för säsongspriserna.
2.png

Ange om en s k turistskatt betalas till dig direkt på plats och i så fall på vilket sätt. Vänligen notera att denna sortens skatt är beskriven separat i prisberäkningen som visas för hyresgästen.

 

Extra avgifter - så fungerar det:

 
step-se-5.png 1.png

Ange om husdjur är tillåtna i din semesterbostad och om du tar ut en extra kostnad för det. Du kan också lägga till en extra skatt om husdjur är skattepliktigt där du har din bostad. Vill du inte ta ut någon extra avgift för husdjur, anger du "0" i fältet med SEK.

 

2.png

Skriv in alla extra avgifter som du tar ut (som exempelvis städning) och en eventuell fast avgift oberoende på hur länge dina hyresgäster stannar. Här kan du även lägga till eventuella skattekostnader. Avgifterna kommer att registreras automatiskt och därmed inkluderas i beräkningen av det totala priset efter det att du har sparat. Du kan lägga till fler avgifter och även ta bort avgifter genom att klicka på den röda papperskorgen till höger.

 

3.png

I nästa steg kan du ange alla extra avgifter som du tar ut per natt (exempelvis användning av sängkläder och handdukar et cetera). Ange antingen en avgift eller en procentsats av hyran.

 

4.png Om du inte vill lägga till några extra avgifter behöver du bara markera rutan "Jag tar inga obligatoriska avgifter".

 

SkadeSkydd - så fungerar det:

 

step-se-6.png Om du vill att din hyresgäst ska lämna en deposition mot eventuella skador som kan ske under en vistelse i din semesterbostad kan du ange hur mycket denna deposition skall vara. Du kan även helt utesluta ett s k SkadeSkydd. Om du dock väljer att ange och spara ett, kommer detta skadeskyddsbelopp att inkluderas automatiskt i beräkningen av det totala hyrespriset och visas för hyresgästen som "SkadeSkydd".

 

Uthyrningspriser – Steg för steg


VISA & TESTA

 

När du har lagt till alla uppgifter för dina hyrespriser rekommenderar vi dig att kontrollera dem igen genom att använda testfunktionen – vi vill ju inte att du ska få en mindre trevlig överraskning!

 

Så fungerar det:step-se-7.png
 
1.png Nu när du har lagt till alla uppgifter för dina hyrespriser och sparat dem kan du kontrollera och se alla uppgifter i pristabellen. Hyresgästen kommer att kunna se samma priser i din annons.
2.png Klicka på "Test | Ändra priser" om du vill kontrollera att alla prisnivåer stämmer överens med de datum som du har angivit.
 
3.png

På testsidans övre del kan du lägga in en tidsram precis som en hyresgäst skulle göra och sedan klicka på "Kör test". Datum och hyrespris ska då överensstämma och inkludera alla avgifter som du tidigare har angivit.

 

Aktualisera priser nu