relevans-se-header.jpg

HomeAway Relevans & Din placering i sökresultaten


Sökresultaten är dynamiska, därför går placeringen av Din annons inte att planera eller förutspå. Du kan dock påverkas positivt av dessa, om Du följer följande sex kvalitetskriterier.


Kriterier

Påverkar sorteringen

 

Så här lätt är det

 

Därför är detta viktigt för hyresgästen

Kalender

Håll Din bokningskalender uppdaterad. Ta hand om nya bokningar direkt och uppdatera kalendern regelmässigt.
 

Klicka på kalendern när Du loggat in Dig på Ditt fastighetsägarkonto och valt bostad. Ange detaljer för en ny bokning, uppdatera en befintlig eller klicka helt enkelt på knappen för att uppdatera Din kalender när Du inte har några förändringar att göra.

 

Hyresgäster anger ofta en speciell tidsperiod när de vill åka på semester. Det är frustrerande när semesterbostäder som visar sig som tillgängliga redan är bokade. Var därför noga med att uppdatera Din kalender - föregå med gott exempel!

Recensioner

Be Dina tidigare hyresgäster om en recension. Antalet recensioner samt stjärnor de ger Din bostad avgör annonsens placering. Även gästbokskommentarer kan påverka placeringen.

Be gäster att skriva recensioner efter det att de stannat i Din semesterbostad. Skicka dem länken till Din bostadssida och be dem klicka på "Skriv en recension". När de sedan är färdiga med detta, skickar de in den till oss.

Recensioner är bästa sättet att visa potentiella hyresgäster att det handlar om en trovärdig semesterbostadsuthyrning. Hyresgäster skickar hellre bokningsförfrågningar till bostäder vilka tidigare gäster gillat och haft positiva erfarenheter av. Därför erhåller annonser med 3 recensioner i genomsnitt 38 % fler förfrågningar jämfört med annonser utan recensioner.

Bilder

Visa potentiella hyresgäster upp till 24 bilder på Din semesterbostad.

Klicka på kalendern när Du loggat in Dig på Ditt fastighetsägarkonto och valt bostad. Gå sedan till fliken "Bilder".

En bild säger mer än tusen ord. Hyresgäster vill gärna veta om semesterbostaden motsvarar deras förväntningar. De vill se bilder på alla rum ur flera perspektiv och är även intresserade av utsidan såväl som området runt bostaden. Bostäder med 9-12 bilder mottager i genomsnitt 40 % fler bokningsförfrågningar än bostäder med 4 eller färre bilder.

Hyrespris

Håll alltid Dina hyrespriser aktuella och publicera dem ett år i förväg.

Klicka på kalendern när Du loggat in Dig på Ditt fastighetsägarkonto och valt bostad. Gå sedan till fliken "Priser".

 

Potentiella hyresgäster vill gärna veta hur mycket de måste betala för den önskade tidsperioden och söker målmedvetet enligt specifika prisskillnader.

Googlekarta

Aktivera positionsmarkeringen i Din Googlekarta och tillåt hyresgästerna att zooma obegränsat.

 

Klicka på kalendern när Du loggat in Dig på Ditt fastighetsägarkonto och valt bostad. Gå sedan till fliken "Läge".

 

Innan hyresgäster skickar en bokningsförfrågan vill de veta exakt var semesterbostaden ligger för att få reda på om de planerade semesteraktiviteterna går att genomföra.

Annonsens löptid

Var HomeAway trogen och bygg med hjälp av detta upp en större trovärdighet gentemot hyresgästerna.

 

Du blir belönad för en lång löptid på Din annons. Förläng den när det är dags!

 

En lång löptid för en annons förstärker intrycket att Du är en trovärdig och pålitlig hyresvärd eller förvaltare.

Vänligen tänk på: Dessa kriterier kompletterar varandra. Den bästa placeringen i sökresultaten erhåller Du genom att uppfylla alla kriterier. För bästa resultat rekommenderar vi att Du därför genomför alla ovannämnda åtgärder.