Vilkenär den bästa afrikanska safarin?

Ta med den duälskar på en underbart romantisk resa

Afrikanska safariEn safarisemesterär något som alla borde uppleva åtminstone en gång i sitt liv. Detär svårt att beskriva den starka upplevelse man känner när man för första gången kommeröga motöga med en av dessa underbara och fascinerande djur. Om ni vill vara säkra på att se så många djur som möjligt på er safari finns det några enkla tips att följa.

Södra Afrikaär full av safariparker, och det handlar mycket om egen smak vilken typ av djurpark man föredrar. Desto viktigareär vilken tid på året detär. Både torrperioden och regnsäsongen har sina fördelar, men under de torrare periodernaär det relativt enkelt att hitta många av djuren kring vattenhålen. Under regnperioden förekommer fler yngre djur, men det grönskande bushlandskapet gör det svårare att se en del djur.

Tre-i-topp listan för en safarisemester

Safarisemester i KenyaSafarisemester i Kenya
Safarisemestrar i Kenyaär bland de populäraste i världen tack vare otroligt fina och välskötta safariparker som Masai Mara och Amboseli. Efter en dag på safari kan man koppla av på en av de närliggande tropiska stränderna.

Se våra semesterhus i Kenya


Safarisemester i Sydafrika Safarisemester i Sydafrika
Sydafrikaär en turistdestination som blir alltmer populär– inte så konstigt när det finns så många vackra platser och turistattraktioner som lockar här. Den berömda nationalparken Kruger erbjuder safari i världsklass.

Se våra semesterhus i Sydafrika


Safarisemester i Tanzania Safarisemester i Tanzania
Det finns många safariarrangörer och ett brett uval av safarisemestrar att välja bland i Tanzania, oavsett om ni vill utforska Serengeti på ett lyxsafari, bo på camping i Ngorongoro eller flyga en luftballongöver Selous.

Se våra semesterhus i Tanzania

När ni väl har valt er safariparkär det dags att leta semesterbostad. Att hyra en egen safaristuga nära bushlandskapetär en fantastisk upplevelse, och om ni har tur kanske en zebra eller giraff vandrar förbi ert köksfönster en morgon! Att bo i ett eget semesterhusöver natten i en safariparkär faktist en rent magisk upplevelse, med alla olika ljud och läten som man aldrig hört tidigare.

Fördelen med att resa på safari utan att ha bokat en komplett paketresaär att ni kan njuta av friheten att helt på egen hand och initiativ kunna utforska resten av det land ni besöker, bortom safariparken. I både Sydafrika och Kenya finns det sagolika kuststräckor som ligger mycket nära safariparkerna och som erbjuder ett härligt alternativ på en safarisemester.

Det kan också vara en god idé att boka en lokalguide så att ni inte missar allt som finns att se och upptäcka på er safarisemester.

Reseidéer för din nästa semester