Tips för en soldränkt semester i den grekiskaövärlden

Hitta en idyllisk bas för din solsemester - en grekisk villa med självhushåll

Greek IslandsDe grekiskaöarnaär en mycket populär destination bland svenska semesterfirare. Grekiska semesterbroschyrerär fulla av bilder på orörda stränder, imponerande landskap, mysiga tavernor och evigt solsken.Även omöarnas växande popularitet har gjort några av dem till partyöarär det lätt att hitta en semesterbostad att hyra någonstans där man fortfarande kan uppleva grekiska semesterresor som de var förr.

Alla tänkbara sorters semestrar finns tillgängliga på de grekiskaöarna.Öar som Kos och Mykonosär perfekta om du söker en livlig kombination av stränder och barer, medan den som vill fly undan trängseln och upptäcka det traditionella Grekland har gott om idylliska grekiska villor med självhushåll att välja bland på de mindre kändaöarna som Alonissos, Thasos och Paxos. Med så många villor att välja bland i den grekiskaövärlden kan vi garantera att du kan finna total frid, trots deras stora popularitet. Om dettaär ditt första besök på de grekiskaöarna rekommenderar vi att du hoppar från den ena till den andra, så att du får chansen att utforska fleraöar och hitta just din dröm-ö att hyra semesterbostad på nästa gång du kommer!

Om du har turen att befinna dig i en semestervilla på en av de 227 beboddaöarna (det finnsöver 1400 totalt), kommer du och din familj aldrig att vara sysslolösa.Även om de underbart mjuka sandstränderna, tavernorna och vackra promenaderna i bergen säkert kommer att uppta en stor del av din vistelse härär det de kristallklara vattnen i de Egeiska och Joniska haven som erbjuder mestäventyr. Grekiska segelsemestrarär bland de bästa i världen och ger dig möjligheten att besöka fler avöarna, att upptäcka fridfulla vikar att ankra i, stränder att snorkla eller dyka från, eller bara njuta av din medhavda picknick. Havsfisketär också fantastiskt i Grekland, framförallt när du kan tillaga din fångst själv i din hyrda villa.Fantastiska semestrar i den grekiskaövärldenDe fem populäraste grekiska semesterdestinationerna

Resor till de JoniskaöarnaResor till de Joniskaöarna
De här sjuöarnaär några av de populäraste platserna att hyra semesterbostad på, från den livligaön Korfu till den traditionella lillaön Lefkas eller den oförstörda Paxos.

Se grekiska villor med självhushåll på de Joniskaöarna


Resor till de EgeiskaöarnaResor till de Egeiskaöarna
Med en sådan otrolig variation som mellan de Egeiskaöarna finns det garanterat en som passar dig. En Egeisköär också perfekt att ha som bas för en segelsemester med dagsutflykter till de olikaöarna.

Se villor med självhushåll på de Egeiskaöarna


Resor till KykladernaResor till Kykladerna
De 39öarna i Kykladerna erbjuder enorma kontraster, från party-ön Mikonos till den obebodda, oförstörda och helt fantastiska Antikeros, vars underbara stränder man bara kan nå med egen båt.

Se villor med självhushåll att hyra på Kykladerna


Resor till de SaroniskaöarnaResor till de Saroniskaöarna
Denögrupp som ligger närmast fastlandet, de Saroniskaöarna, har en naturlig skönhet med härliga rena stränder, perfekta för familjesemestrar. Några avöarnaär Egina, Poros, Salamina, Spetses and Hydra.

Se villor på det grekiska fastlandet och de Saroniskaöarna


Semesterresor till KretaSemesterresor till Kreta
Kreta, den största av de grekiskaöarna,är världsberömd för sina 1000 km av fantastiska sandstränder, otroliga historiska lämningar och spännande kultur. Att hyra en semestervilla på Kretaär perfekt för förstagångsbesökare till de grekiskaöarna.

Se villor med självhushåll att hyra på Kreta
En villa med självhushåll i den grekiskaövärldenär den perfekta utgångspunkten för en semester med barn. De grekiskaöarnaär mycket trygga och barnär varmt välkomna. De trygga stränderna och stora utbudet av olika fritidsaktiviteter gör det till ett riktigt nöje att semestra här med barn i allaåldrar, eftersom detär lätt att hålla dem glada och sysselsatta. Här finns flera mycket bra anläggningar där barn kan lära sig snorkling och dykning, vattensporter och segling, så att du får lite tid för dig själv om såönskas.

Tvärtemot vad många trorär de grekiskaöarna en underbar semesterdestinationäven på vintern! Vintern kan faktiskt vara den bästa tiden att hyra en semesterbostad här. Man slipper trängas med massor av andra turister, landskapetär fortfarande grönt och lummigt och havetär varmt nog att simma i för den somär van att bada vid den svenska kusten sommartid. Vinternär denårstid då man verkligen kan uppleva de traditionellt grekiska. Då serverar tavernornaåter mat som lokalbefolkningen uppskattar, de arkeologiska sevärdheternaär folktomma och täckta av vilda blommor och de finaste privatägda grekiska villorna kan hyras till lågsäsongpriser.

Detär lätt att organisera en semester i en grekisk semestervilla. Många avöarna har sin egen flygplats dit man kan flyga direkt från Sverige, bland annat Rhodos, Kreta, Korfu, Mykonos, Santorini, Kos och Zakynthos. Som med de flesta resor gäller det att boka så tidigt som möjligt för att få bästa pris. Aten (ATH)är knutpunkten för flyg till alla de grekiskaöarna, så om du inte hittar en lämplig flygresa till din grekiska villa, prova att flyga till Aten och sedan vidare därifrån. Det kan till och med bli betydligt billigare. Många av de grekiskaöarna nås enkelt med färja från fastlandet. Hamnen i Pireaus (15 minuter från Atens centrum) erbjuder ett stort utbud av färjelinjer till hela den grekiskaövärlden, vilket gör det mycket lättare att nåäven avsides belägna villor. Glöm dock inte att ju mer fridfull, traditionell och avsides din hyrda semesterbostadär, desto mer ansträngning kommer att behövas för att ta sig dit!


Se alla tillgängliga villor i GreklandReseidéer för din nästa semester