Guide över destinationen

Dalsland och dess konst väntar på dig

Upplev Dalsland och dess konst, monument och historiska sevärdheter. Staden är berömd för sin djurpark, sina golfbanor och sina parker, och den välkomnar alla besökare. En semesterbostad kan göra din vistelse komplett. Många erbjuder både kök och tvättmöjligheter.

Aktiviteter

Aktiviteter och attraktioner i Dalsland

Hoppas du på att hitta populära sevärdheter och aktiviteter när du är här? Lämna din mysiga semesterbostad för att se allt som gör Dalsland till en unik semesterdestination. Här är några av toppattraktionerna som du kan se, alla inom fem mil från centrum:

  • Dalslands älgfarm (17 km)
  • Åmåls Skicenter (25 km)
  • Forsbacka Golfklubb (34,6 km)
Natur

Upptäck det naturliga landskapet i Dalsland

Oavsett om du är en äventyrslysten resenär eller bara vill uppskatta landskapet finner du den perfekta kulissen för din semester i Dalsland. Det här är några av områdets mest slående sevärdheter, alla inom fem mil från stadskärnan:

  • Bengtsfors kanalpark (19,4 km)
  • Tresticklans nationalpark (30,3 km)
  • Lelång (37,3 km)
Transport

Så tar du dig till och omkring Dalsland

Den närmsta flygplatsen är Trollhättan, Sverige (THN-Vanersborg), som ligger 60,3 km från stadskärnan.

Om du föredrar att resa med tåg är Håverud akvedukten station, Billingsfors station och Ed station huvudstationerna i staden.

Var ska man bo kring Dalsland, SE?

Under 2019 erbjuder vi ett stort utbud av 241 semesterbostäder nära Dalsland. Här finns allt från 227 Hus till 7 Bungalower, så att du kan hitta en unik semesterbostad för familjen och vännerna. På HomeAway kan du boka det perfekta alternativet till hotell nära Dalsland för en lång semester eller kortare weekendresa.