Guide över destinationen

Korfu och dess avslappnade atmosfär väntar på dig

Stranden och det omgivande landskapet ger Korfu och ditt semesterhus en fridfull känsla. Denna stad med avslappnad atmosfär drar till sig många besökare med sina båtutflykter och sina kaféer. En semesterbostad kan göra din vistelse komplett. Många erbjuder både kök och tvättmöjligheter.

Väder

Vädret i Korfu under olika säsonger

Resenärer gillar Korfu för dess båtutflykter. Om du planerar en semester runt vädret är juli, augusti, juni och september de varmaste månaderna, då medeltemperaturen är 31°C.

Natur

Upptäck gudomliga stränder och andra sorters landskap i Korfu

Korfu kännetecknas av utsikten över havet och sandstränderna. Oavsett om du söker efter äventyr eller bara vill njuta av vackra landskap är Korfu en fantastisk plats för att komma ut lite. Här är några av områdets mest förtrollande sevärdheter, alla inom fem mil från stadskärnan:

  • Pelekas strand (3,7 km)
  • Glyfada strand (4,4 km)
  • Myrtiotissa strand (5,1 km)
  • Mouse Island (5,2 km)
  • Agios Gordios strand (5,8 km)
  • Korfus offentliga trädgård (6,5 km)
Transport

Så tar du dig till och omkring Korfu

Flyg till Korfu (CFU-Ioannis Kapodistrias), den närmsta flygplatsen, som ligger 4,9 km från stadskärnan.

Var ska man bo kring Korfu?

Under 2019 erbjuder vi ett stort utbud av 2 066 semesterbostäder nära Korfu. Här finns allt från 881 Villor till 336 Hus, så att du kan hitta en unik semesterbostad för familjen och vännerna. På HomeAway kan du boka det perfekta alternativet till hotell nära Korfu för en lång semester eller kortare weekendresa.